Торт "Тірамісу" в домашніх умовах зробити неважко, якщо знайти рецепт, який не підведе. У багатьох господинь десерт "падає", у деяких не просочується - цих помилок легко можна уникнути, знаючи секрети. УНІАН ділиться найкращим рецептом торта, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Заварити каву, відставити її в сторону. Печиво для тірамісу викласти на дно форми, в якій будете готувати торт. Замість "той самого" Савоярді можна брати звичайне висушене печиво з яєчного бісквіта. Якщо печиво не укладається в форму за розміром, його можна підрізати ножем до відповідної довжини.
Зробити крем для тірамісу - яйця вимити, розділити на білки і жовтки в різні ємності. До білків додати дрібку солі, збивати міксером до появи легкої піни. Всипати 100 гр цукру, продовжуючи збивати яєчну масу до щільної меренги і стійких піків. Жовтки збити в іншій ємності, поки вони не посвітлішають. Викласти 500 гр маскарпоне, знову збити міксером. Додати ароматизатор ванільний екстракт, з'єднати білкову меренгу з жовтками і маскарпоне.
ВАЖЛИВО: перемішувати крем необхідно дерев'яною ложкою або лопаткою, щоб не збити пишність яєць.
Частину крему перекласти в кондитерський мішок, в остиглу кави додати коньяк (вино), перемішати. Занурити цукровою стороною (не дном, інакше не просочаться) палички печива в каву з коньяком (вином), викласти шар у форму. Зверху змастити кремом, розрівняти. Знову викласти шар Савоярді в кавово-коньячній (винній) суміші, знову викласти порцію крему і розрівняти. В кінці зробити кремові піки - прикрасу з кондитерського мішка. Поставити в холодильник для просочення, потім зняти форму, посипати десерт какао (порошок просіяти через сито) і подавати до столу.
Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...
Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. ...