Тримає форму без желатину! Рецепт "Тірамісу" 1960 року

Торт "Тірамісу" в домашніх умовах зробити неважко, якщо знайти рецепт, який не підведе. У багатьох господинь десерт "падає", у деяких не просочується - цих помилок легко можна уникнути, знаючи секрети. УНІАН ділиться найкращим рецептом торта, передають Патріоти України.

Найсмачніший "Тірамісу" - рецепт класичний адаптивний

Інгредієнти:

  • Жовтки - 5 шт
  • Маскарпоне - 500 г
  • Ванільний екстракт - 1 ч л
  • Білки - 3 шт
  • Сіль - 1 г
  • Цукор - 100 г
  • Міцна кава - 400 мл
  • Коньяк або вино Марсала - 2 ст л
  • Печиво Савоярді - 24 шт
  • Какао порошок

Заварити каву, відставити її в сторону. Печиво для тірамісу викласти на дно форми, в якій будете готувати торт. Замість "той самого" Савоярді можна брати звичайне висушене печиво з яєчного бісквіта. Якщо печиво не укладається в форму за розміром, його можна підрізати ножем до відповідної довжини.

Зробити крем для тірамісу - яйця вимити, розділити на білки і жовтки в різні ємності. До білків додати дрібку солі, збивати міксером до появи легкої піни. Всипати 100 гр цукру, продовжуючи збивати яєчну масу до щільної меренги і стійких піків. Жовтки збити в іншій ємності, поки вони не посвітлішають. Викласти 500 гр маскарпоне, знову збити міксером. Додати ароматизатор ванільний екстракт, з'єднати білкову меренгу з жовтками і маскарпоне.

ВАЖЛИВО: перемішувати крем необхідно дерев'яною ложкою або лопаткою, щоб не збити пишність яєць.

Частину крему перекласти в кондитерський мішок, в остиглу кави додати коньяк (вино), перемішати. Занурити цукровою стороною (не дном, інакше не просочаться) палички печива в каву з коньяком (вином), викласти шар у форму. Зверху змастити кремом, розрівняти. Знову викласти шар Савоярді в кавово-коньячній (винній) суміші, знову викласти порцію крему і розрівняти. В кінці зробити кремові піки - прикрасу з кондитерського мішка. Поставити в холодильник для просочення, потім зняти форму, посипати десерт какао (порошок просіяти через сито) і подавати до столу.

Це точно здивує! Чому досвідчені кухарі радять варити пельмені в молоці

неділя, 18 травень 2025, 7:44

Вся суть полягає у тому, як молоко взаємодіє з борошняною основою та м’ясною начинкою, передають Патріоти України. Молочні білки — казеїн і сироватка — обволікають тісто, формуючи навколо нього своєрідний захисний шар. Це не дозволяє клейковині розм’як...

Народні прикмети на 18 травня. Спрадавна українці цього дня уникали важливих справ та прийняття доленосних рішень

неділя, 18 травень 2025, 7:07

18 травня за новим стилем (31 травня за старим) вшановують пам'ять Феодота Анкірського, мученика Андрія, Павла, Христини, Клавдії та Юлії. За юліанським календарем сьогодні вшановують великомученицю Ірину Македонську. Це свято в народі відоме під назво...