Тримає форму без желатину! Рецепт "Тірамісу" 1960 року

Торт "Тірамісу" в домашніх умовах зробити неважко, якщо знайти рецепт, який не підведе. У багатьох господинь десерт "падає", у деяких не просочується - цих помилок легко можна уникнути, знаючи секрети. УНІАН ділиться найкращим рецептом торта, передають Патріоти України.

Найсмачніший "Тірамісу" - рецепт класичний адаптивний

Інгредієнти:

  • Жовтки - 5 шт
  • Маскарпоне - 500 г
  • Ванільний екстракт - 1 ч л
  • Білки - 3 шт
  • Сіль - 1 г
  • Цукор - 100 г
  • Міцна кава - 400 мл
  • Коньяк або вино Марсала - 2 ст л
  • Печиво Савоярді - 24 шт
  • Какао порошок

Заварити каву, відставити її в сторону. Печиво для тірамісу викласти на дно форми, в якій будете готувати торт. Замість "той самого" Савоярді можна брати звичайне висушене печиво з яєчного бісквіта. Якщо печиво не укладається в форму за розміром, його можна підрізати ножем до відповідної довжини.

Зробити крем для тірамісу - яйця вимити, розділити на білки і жовтки в різні ємності. До білків додати дрібку солі, збивати міксером до появи легкої піни. Всипати 100 гр цукру, продовжуючи збивати яєчну масу до щільної меренги і стійких піків. Жовтки збити в іншій ємності, поки вони не посвітлішають. Викласти 500 гр маскарпоне, знову збити міксером. Додати ароматизатор ванільний екстракт, з'єднати білкову меренгу з жовтками і маскарпоне.

ВАЖЛИВО: перемішувати крем необхідно дерев'яною ложкою або лопаткою, щоб не збити пишність яєць.

Частину крему перекласти в кондитерський мішок, в остиглу кави додати коньяк (вино), перемішати. Занурити цукровою стороною (не дном, інакше не просочаться) палички печива в каву з коньяком (вином), викласти шар у форму. Зверху змастити кремом, розрівняти. Знову викласти шар Савоярді в кавово-коньячній (винній) суміші, знову викласти порцію крему і розрівняти. В кінці зробити кремові піки - прикрасу з кондитерського мішка. Поставити в холодильник для просочення, потім зняти форму, посипати десерт какао (порошок просіяти через сито) і подавати до столу.

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...