Тримайте подалі від дітей і тварин! ТОП-5 популярних кімнатних рослин, які є отруйними - ви могли про це не знати


Ці кімнатні квіти розводять майже всі господині. Вони красиві, але мало хто знає, що ці кімнатні рослини ще й дуже отруйні. Ми розповімо про 5 найбільш небезпечних зелених мешканців квартир, передають Патріоти України.

№1 Плющ

Плющ вирощує вдома багато хто. Ці красиві кімнатні рослини відносяться до ліаноподібних вічнозелених кущів. Але рослина отруйна. Найбільша кількість отрути міститься у листі і ягодах. Отруюються ним найчастіше кішки, які люблять поласувати соковитою зеленню. Тому дітей і домашніх тварин не можна підпускати до плюща. До того ж, згідно з фен шуй, це рослина ще й призводить до чоловічої невірності і грошових злиднів.

№2 Азалія (рододендрон)

Ці гарні кімнатні квіти випускають дуже привабливі бутони у період цвітіння. Але рослина містить отруту — глікозид. Воно виділяється в невеликих кількостях прямо в повітря. Тому азалію треба тримати якомога далі від місць проживання людини. Особливо, потрібно обмежити доступ до квітки тваринам і дітям. Протипоказане утримання азалії у спальні.

№3 Фікус

Це один з найпоширеніших зелених мешканців квартир і будинків. Фікус тримають вдома практично повсюдно. Це найпопулярніша кімнатна рослина у світі. Тим не менш, він не цілком безпечний. Не можна сказати, що фікус отруйний, але він є дуже сильним алергеном. Якщо пошкодити листя і стебла фікуса і сік потрапить на шкіру, то він може викликати сильний свербіж і навіть опік. Тому потрібно дотримуватися при пересадці фікуса надзвичайну обережність.

№4 Диффенбахія

Ще одна дуже популярна у будинках рослина. Вона красива і часом виростає до 2-х метрів у висоту. Але листя і стебла диффенбахії небезпечні, тому що містять сильний токсин. Якщо сік диффенбахії потрапить до рота або на слизові, то викличе сильне отруєння. Тварин, які можуть її їсти, краще тримати поза зоною досяжності.

№5 Аглаонема

Ці кімнатні рослини теж відомі дуже багатьом і часто живуть у будинках. Але люди часто навіть не уявляють, що сік цих квітів дуже отруйний. Не можна виключати користь цих рослин — вони дуже ефективно очищають повітря, що робить ці кімнатні квіти незамінними у приміщеннях з поганою вентиляцією. До того ж, рослини ще й борються з хвороботворними бактеріями. Але сік токсичний. Тому пересаджувати аглаонему можна тільки в рукавичках, не допускаючи, щоб сік потрапив на шкіру або слизові оболонки.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...