Тривожний чемоданчик: ТОП-50 речей, які потрібно взяти з собою

На тлі загрози вторгнення Росії в Україну в Мережі почали активно обговорювати, Що взяти з собою в останню хвилину, передають Патріоти України.

Інструктор з виживання Сергій Вишневський на тренінгу "антистрес січня 2022" порадив скласти речі першої необхідності в легкий 100-літровий рюкзак, так як валіза на колесах буде зайвим навантаженням в разі евакуації.

Для гігієни: мило, туалетний папір, серветки спиртові, зубна щітка, зубна паста, дзеркальце, рушник, ЗІП пакет і водостійка сумка органайзер, щоб скласти всі ці речі.

Сигналізація та освітлення: ліхтарик налобний, ліхтарик ручний, свисток, прапор України, паракорд, кресало, ніж "Чугайстер", мультитул, комплект "Характерник" (лопата, мачете, Лучкова пилка і ще 12 інструментів в одному комплекті).

Захист: окуляри, килимок-сидушка, бахіли.

Для кухні: пальник газовий, балон газовий маленький, чашка сталева, казанок, ложка, титанова піч і вітрозахист для газового пальника, запальничка газова, мінеральна вода, фільтр для очищення води.

Зв'язок і енергетика: сім-карти декількох операторів зв'язку, пауербанк-зарядка, сонячна панель, акумулятори ААА, акумулятори 18650.

Навігація: паперова карта України, компас планшетний, годинник наручний, олівець будівельний, вологозахищений блокнот.

Документ: флешка USB, флешка-картрідер, карта пам'яті, внутрішній і біометричний паспорт, іпн, військовий квиток, документи на нерухомість, фото рідних і близьких з написами на зворотному боці.

Аптечка: тактична за стандартом IFAK в повному зборі.

Укриття: каремат, спальник зимовий, намет двомісний.

"Думка, що у вас тривожний чемоданчик повинен бути на папері, і ви його складете за 10 хвилин — це Ід***вим. Тому що ви можете прокинутися вночі в задимленому приміщенні, і терміново потрібно буде в трусах вискочити на вулицю", - додав Вишневський.

Буде дуже смачно! ТОП-3 старовинні рецепти українських великодніх пасок

четвер, 2 травень 2024, 18:50

Напередодні Великодня пропонуємо приготувати паску з фруктовим кремом за рецептом Осипи Заклинської (1928 рік), сирну паску з чорницями з книги “Як добре і здорово варити” (1938 рік) та мигдалеву бабку за рецептом 1910 року, передають Патріоти України....

Які хитрощі допоможуть виправити ситуацію, якщо борщ вийшов надто кислим

четвер, 2 травень 2024, 18:07

У борщу завжди присутня впізнавана кислинка, без якої страву не вийде назвати класичною, передають Патріоти України. Однак будь-яка господиня може перестаратися, у результаті чого страва стає надмірно кислою. Як правило, ця ситуація виникає у тому випа...