Це дійсно дуже смачно, всі будуть у захваті! Як приготувати хачапурі (кращий рецепт)

Хачапурі припадає до смаку багатьом, але як правильно приготувати страву - знають не всі, Пропонуємо до вашої уваги кращий рецепт, передають Патріоти України.

Складові

  • Борошно пшеничне 3 склянки
  • Кефір 1 склянка
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сіль 1 ч.л.
  • Цукор 1 ч.л.
  • Сода харчова 0,5 ч.л.
  • Олія 1 ст.л.
  • Сир твердих сортів 400 г
  • Масло вершкове 50 г

Рецепт приготування

1. У кефір додаємо одне яйце, цукор, сіль і олію, гарненько перемішуємо.

2. 2 склянки борошна просіваємо (один стакан борошна залишаємо для підсипки), додаємо соду, перемішуємо і з'єднуємо з кефірною масою.

3. Замішуємо м'яке тісто, підсипаючи потроху борошна, поки не вийде м'яке тісто, здатне тримати форму, тісто буде трохи липнути до рук. Головне - не перестаратися з борошном, інакше хачапурі вийдуть жорсткими. Тісто накриваємо серветкою і даємо йому постояти.

4. Сир натираємо на крупній тертці, додаємо одне яйце і перемішуємо. Начинка готова.

5. З тіста формуємо ковбаску і нарізаємо її на 9 частин.

6. З кожної частини тіста формуємо коржик,

7. У центр викладаємо сирну начинку,

8. Потім, підтягуючи кінці коржів, збираємо їх в центрі і зліплюємо.

9. Отриманий мішечок перевертаємо і трохи розкачуємо, потім ще раз перевертаємо і розкачаємо, але не сильно.

10. Випікаємо хачапурі на гарячій сковороді з обох сторін без олії до золотистого кольору. Для кращого пропікання можна сковороду накрити кришкою.

11. Готове хачапурі відразу ж рясно змастити вершковим маслом Якщо вам сподобався рецепт, поділіться з друзями! Смачного!

Є простий секрет! Як зупинити нічну тягу до їжі

субота, 1 листопад 2025, 9:49

Час спати, а все, про що ви можете думати, це чипси та печиво у вашій кухонній шафці. Хоча немає нічого поганого в тому, щоб перекусити солодким або солоним, вживання їжі перед сном може сприяти кислотному рефлюксу або розладу шлунка. А нічна тяга або ...

Шкірка не трісне! Як правильно зварити картоплю "в мундирі"

субота, 1 листопад 2025, 7:44

Страви з картоплі дуже популярні в українців. У багатьох салатах часто використовують картоплю, зварену "в мундирах", передають Патріоти України. Відомо, що така картопля корисніша за очищену. Але не у всіх виходить його зварити так, щоб шкірка не тріс...