"Це дуже просто": Комаровський розповів, як у приміщенні виміряти рівень загрози зараження на коронавірус

Лікар Євген Комаровський розповів, що ризик заразитися на COVID-19 значно збільшується в місцях з великою кількістю людей і поганою вентиляцією повітря в приміщенні. Відомий український педіатр і ведучий пояснив, як дізнатися концентрацію CO2 і як на практиці виявити місця, де особливо високий ризик коронавірусної інфекції. Комаровський у своєму новому відео на YouTube-каналі зауважив, що визначити рівень вуглекислого газу в приміщенні сьогодні досить легко за допомогою спеціальних пристроїв і приладів, повідомляють Патріоти України.

"Як з'ясувати, що немає нормальної вентиляції? Це зробити дуже просто... Сліди перебування людини в будь-якому приміщенні - це концентрація СО2 (вуглекислого газу) у приміщенні. Якщо в приміщенні висока концентрація СО2, значить це місце потенційно небезпечне. Не треба туди ходити - там можна заразитися!" - закликав лікар вищої категорії.

Спеціальні датчики, що вимірюють рівень СО2 в повітрі (коли люди видихають), можна встановлювати і в оселі, і на роботі. Рівень вуглекислого газу вимірюється в мільйонних частках (ppm - parts per million). Також Комаровський звернув увагу, що при збільшенні рівня СО2 людина може відчувати сонливість і стомлюваність.

Які норми рівня СО2:

  • на вулиці в середньому в повітрі 400 ppm;
  • у приміщеннях ідеальний показник до 600;
  • до 800 ppm - нормально;
  • до 1000 ppm - середній (треба вентилювати);
  • після 1500 ppm - краще не заходити;
  • після 2-3 тисяч ppm впливає на порушення здоров'я.

Все дуже просто! Як визначити свіжість курячих яєць

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:07

Ціна на яйця росте, а тому варто ретельно їх обирати, щоб придбати якісні та свіжі продукти, а не кота в лотку передають Патріоти України. Свіжі яйця не повинні мати блиск, виробники не змащують їх олійками. Якщо ви бачите, що яйця блищать, то це пряма...

Лише спробуйте! Чим заправити салат замість класичної олії чи майонезу

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:07

Раніше був стереотип, що всі смачні салати мають бути з майонезом. Натомість більш простий та корисний варіант з олією. Але й багато варіантів заправок, які зроблять салат ароматним, смачним. Готується швидко і продукти знайти легко, передають Патріоти...