"Це дуже просто": Комаровський розповів, як у приміщенні виміряти рівень загрози зараження на коронавірус

Лікар Євген Комаровський розповів, що ризик заразитися на COVID-19 значно збільшується в місцях з великою кількістю людей і поганою вентиляцією повітря в приміщенні. Відомий український педіатр і ведучий пояснив, як дізнатися концентрацію CO2 і як на практиці виявити місця, де особливо високий ризик коронавірусної інфекції. Комаровський у своєму новому відео на YouTube-каналі зауважив, що визначити рівень вуглекислого газу в приміщенні сьогодні досить легко за допомогою спеціальних пристроїв і приладів, повідомляють Патріоти України.

"Як з'ясувати, що немає нормальної вентиляції? Це зробити дуже просто... Сліди перебування людини в будь-якому приміщенні - це концентрація СО2 (вуглекислого газу) у приміщенні. Якщо в приміщенні висока концентрація СО2, значить це місце потенційно небезпечне. Не треба туди ходити - там можна заразитися!" - закликав лікар вищої категорії.

Спеціальні датчики, що вимірюють рівень СО2 в повітрі (коли люди видихають), можна встановлювати і в оселі, і на роботі. Рівень вуглекислого газу вимірюється в мільйонних частках (ppm - parts per million). Також Комаровський звернув увагу, що при збільшенні рівня СО2 людина може відчувати сонливість і стомлюваність.

Які норми рівня СО2:

  • на вулиці в середньому в повітрі 400 ppm;
  • у приміщеннях ідеальний показник до 600;
  • до 800 ppm - нормально;
  • до 1000 ppm - середній (треба вентилювати);
  • після 1500 ppm - краще не заходити;
  • після 2-3 тисяч ppm впливає на порушення здоров'я.

Ефект приємно здивує! ТОП-9 продуктів на сніданок, які зроблять день продуктивним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:44

Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...

Є секрет! Як приготувати буряк для вінегрету, щоб він став вдвічі смачнішим

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:09

В багатьох салатах використовують буряк. Він має приємну текстуру, досить нейтральний смак коренеплоду та добре поєднується з іншими інгредієнтами. Найчастіше згадують про «Оселедець під шубою» та «Вінегрет». Ще можна приготувати буряк з бринзою, кунжу...