Це дуже шкідливо! Список продуктів, які не рекомендується запивати чаєм та кавою

Чай і кава, два чудові напої, стали невід'ємною частиною повсякденного життя багатьох людей. Однак, незважаючи на їхні корисні властивості, існує низка продуктів, які не рекомендується вживати в поєднанні з чаєм і кавою, передають Патріоти України.

Давайте у статті ми розглянемо, які продукти можуть не лише зменшити корисні властивості напоїв, а й спричинити негативні наслідки для шлунково-кишкового тракту, інформує Ukr.Media. Які продукти не можна запивати чаєм і кавою.

Молоко та цукор

Чашка чаю або кави з молоком і цукром — традиційне задоволення, але часте вживання такого напою може призвести до надмірного споживання калорій. Додані молоко та цукор суттєво підвищують калорійність, тому варто звернути увагу на їхню кількість, щоб зберегти корисні властивості напоїв.

Печиво

Таніни, що містяться в чаї та каві, не поєднуються з білим борошном, що може спричинити здуття та закрепи. Тому вживання чаю з солодкою випічкою краще обмежити для уникнення проблем із травленням.

Їжа із залізом

Чай заважає засвоєнню заліза, роблячи продукти, багаті цим елементом, менш ефективними для організму. Шпинат, горох, печінку, гречку та інші продукти з високим вмістом заліза краще вживати окремо від чаю та кави.

Лимон

Поєднання лимона з чаєм може бути не лише шкідливим для зубів через кислоту, а й спричинити бурчання та здуття шлунка. Краще обмежити вживання цього поєднання, особливо для людей із чутливим шлунком.

Продукти з куркумою

Куркума, володіючи корисними властивостями, у поєднанні з кофеїном і таніном у чаї може підвищити кислотність у шлунку, спричиняючи печію. Рекомендується вживати їх окремо, щоб уникнути негативних ефектів.

Холодна їжа

Поєднання гарячих напоїв із холодною їжею може збільшити рівень кислотності в шлунку, спричиняючи нудоту. Рекомендується залишити часовий інтервал між прийомом гарячого та холодного.

Жирна їжа

Жирну їжу запивати гарячим чаєм або кавою не рекомендується, оскільки висока температура може сприяти "прилипанню" жиру до стінок шлунка.

Молочні продукти

Кофеїн у поєднанні з молочними продуктами може уповільнити процес перетравлення, а танін заважає засвоєнню кальцію.

Ліки

Деякі компоненти чаю та кави можуть взаємодіяти з ліками, знижуючи їхню ефективність. Важливо приймати ліки з урахуванням їхньої взаємодії з напоями.

Продукти з вітаміном D

Кофеїн заважає засвоєнню вітаміну D, тому варто обмежити поєднання продуктів із цим вітаміном і чаю або кави.

Алкоголь

Поєднання кофеїну та алкоголю може виявитися шкідливим для нервової та судинної системи, тому варто бути обережними із цим поєднанням.

Все дуже просто! Як позбутися неприємного запаху у шафі із взуттям

субота, 6 липень 2024, 5:40

Настав період активної спеки і повсюдних неприємних запахів, спричинених потовиділенням. Звичайний кухонний інгредієнт може стати новим основним засобом для дезодорації шаф зі взуттям, передають Патріоти України. Різноманітні саше чи спреї часто наповн...

А ви це знали? Експерти розповіли, який сік краще пити для здоров'я серця

п’ятниця, 5 липень 2024, 22:35

Результати одного з нещодавніх досліджень показали, який сік зміцнює серцевий м'яз і значно зменшує ризик розвитку серцевих захворювань у постменопаузі, передають Патріоти України. Все про дослідження було опубліковано в журналі Frontiers in Nutrition....