Наближаються Різдво та Новий рік, українці готуються до свят, закуповують продукти, поки вони не здорожчали, вирішують, що приготувати, передають Патріоти України.
Майже кожна господиня використовує майонез для заправки салатів, різних страв. А оскільки зараз усе більше людей надають перевагу здоровому харчуванню, вони задумуються, як приготувати традиційні святкові страви без майонезу. Розповідаємо, чим можна замінити майонез у "шубі", олів'є, що використовувати замість нього.
Сметаною можна заправляти буквально все. Існує не так багато страв, у яких вона виявилася б недоречною. Сметаною можна заправляти салати, у ній можна тушкувати м'ясо тощо. Ця вершкова, ніжна, нейтральна, з легкою приємною кислинкою добавка хоч і не зможе зробити страву такою ж виразною, як із майонезом, але, безперечно, зробить новорічний салат смачним.
Цей соус чудово підійде для м'ясних страв, "шуби", інших салатів, які потрібно викладати шарами.
Знадобиться:
Приготування:
Жовтки розтираємо виделкою або руками, додаємо сметану і добре перемішуємо до максимальної однорідності. Додаємо гірчицю і сіль, знову перемішуємо.
Чудово підійде до м'яса, свіжих чи запечених овочів, салатів із м'ясом, птицею та квасолею.
Інгредієнти:
Всі складники треба добре перемішати.
Перевага йогурту, як заправки, в тому, що він низькокалорійний і містить велику кількість білка та пробіотиків. Можна використовувати грецький йогурт у чистому вигляді або в поєднанні з лимонним соком, гірчицею, яблучним оцтом і спеціями.
Таким соусом можна замінити майонез в олів'є, "мімозі", "шубі". Можна використовувати в овочевих салатах.
Інгредієнти:
Йогурт збити з медом і гірчицею. Додати всі інші складники, знову збити.
Інгредієнти:
Сир протерти через дрібне сито. Додати до нього варені жовтки і йогурт. Збити до однорідності. Додати решту інгредієнтів і знову збити. Соус має бути густим.
Інгредієнти:
Все збити вінчиком, заправити салат безпосередньо перед подаванням.
Підходить до овочевих салатів, салатів із куркою чи індиком, рибою чи морепродуктами.
Інгредієнти:
Всі інгредієнти збити вінчиком, заправляти салат безпосередньо перед подаванням.
Вирощування помідорів — захопливий процес, але навіть досвідчені садівники нерідко стикаються з тим, що плоди гниють ще на кущі. Причини такої проблеми можуть бути різними — від поганого поливу до хвороб ґрунту, передають Патріоти України. Щоб уникнути...
Ось основні помилки водіїв, які можуть значно збільшити витрату бензину, передають Патріоти України. Щоб зменшити витрати пального, дотримуйтесь спокійного стилю водіння, перевіряйте тиск у шинах раз на тиждень і регулярно обслуговуйте авто згідно з ре...