Це дуже смачно! Домашня буженина з яблучним конфітюром: Євген Клопотенко розкрив секрети ідеальної страви

Буженина - досить ситна, смачна та ароматна м'ясна страва, якщо її добре приготувати та приправити спеціями й часником, вона стане кращим частуванням на будь-якому столі. Часто господарки неправильно її готують, тому в результаті м'ясо виходить сухим, пересмаженим, передають Патріоти України.

Кулінар Євген Клопотенко поділивсяна своєму сайті рецептом та секретами приготування смачної буженини, яку ви з легкістю приготуєте вдома. Експерт виділив головні моменти приготування смачної буженини:

  • часник
  • цитрусові
  • солодка гірчиця
  • коріандр
  • розмарин
  • низька температура
  • багато часу у духовці
  • варення із чорної смородини

"Головне: добре підібрати смаки та взяти правильне м'ясо. Все інше за вас зроблять вогонь та час. Жодних особливих зусиль", – зазначив Клопотенко.

Інгредієнти:

  • Свиняча корейка – 600 г
  • Часник – 2-3 шт.
  • Лайм – 1шт.
  • Яблуко – 200 г
  • Вода – 100 мл
  • Цукор – 50 г
  • Мед – 50 г
  • Лимон – 1/2 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець – дрібка
  • Аніс зірочка – 1 шт.
  • Розмарин гілочки – 2-3 шт.
  • Лавровий лист – 1-2 шт.

Спосіб приготування:1. М'ясо помийте та посушіть паперовим рушником.

2. Сухе м'ясо змастіть оливковою олією, потім з усіх боків посоліть, поперчіть.3. На м'ясі зробіть надрізи й покладіть туди розмарин, часник й полийте соком лайма.

4. Медово-лимонний соус: видавіть сік із лимона, додайте мед та аніс, перемішайте й цією сумішшю добре змастіть м'ясо.5. Готове м'ясо перекладіть на деко й запікайте близько 40 хвилин при 180°С.

6. Для конфітюру: почистіть й наріжте дрібним кубиком яблука, перекладіть у сотейник, додайте цукор, воду, розмарин та варіть на середньому вогні близько 15 хвилин.

7. Готову буженину полийте яблучним конфітюром й можна подавати

Як потрапити на прийом до лікаря без направлення

неділя, 23 лютий 2025, 13:01

Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...