Пропонуємо вашій увазі рецепт шинки, зроблений за класичною
технологією приготування низькотемпературних страв. Страва виходить з
характерним ароматом і приємним смаком. Для приготування
необхідний мінімальний набір продуктів, передають Патріоти України.
Інгредієнти
Свиняча вирізка (лопатка) — 1 кг.
Вода — 100 мл.
Сіль — 20 грамів
Цукрова пудра — 5 грамів
Часник гранульований — 1 ч. л.
Перець подрібнений білий — 3 грами
Перець чорний мелений — 2 грами
Перець духмяний мелений — 2 грами
Приготування
М'ясо
порізати на шматочки зі сторонами 1-3 см і посолити сіллю. Бажано
приготувати сольову суміш з кухонної і нітритної солі в рівних частках.
Прибрати м'ясо в холодильник на 1-2 доби при температурі 4-5 градусів.
Дістати м'ясо з холоду. Додати до нього воду, добре перемішати 5-6 хвилин до виділення білих білкових ниток.
Внести приправи і цукрову пудру. Продовжити вимішування до рівномірної маси.
Підготувати
шинницю, щільно укласти м'ясо в пакет шинниці та закрити кришки. Якщо у
вас немає шинниці, викласти м'ясо ковбасою на поліамідну плівку, туго
закрутити в рулет і щільно зав'язати по краях шпагатом.
Прибрати м'ясо знову в холодильник для ферментації.
Нагріти
воду в каструлі до 80 градусів і занурити шинку або заготовку в
поліаміді в воду, нагріваючи шинку, контролюючи постійно температуру 80
градусів. Прогріти шинку до температури 70 градусів в центрі батона
будь-яким зручним способом. Можна використати термометр штировий.
По досягненню потрібної температури, шинку остудити і прибрати на 2-3 доби в холодильник.
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...
Гадаєш, у тебе гострий зір і ти помічаєш усе? Перевір себе! Перед тобою візуальний тест, з яким 95% людей не справляються за 10 секунд, передають Патріоти України. На зображенні — десятки яєць. Одне з них має маленьку тріщинку. У тебе лише 10 секунд, щ...