Це дуже смачно! Домашня шинка зі свинячої вирізки - тепер ви забудете про ковбасу з магазину

Пропонуємо вашій увазі рецепт шинки, зроблений за класичною технологією приготування низькотемпературних страв. Страва виходить з характерним ароматом і приємним смаком. Для приготування необхідний мінімальний набір продуктів, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • Свиняча вирізка (лопатка) — 1 кг.
  • Вода — 100 мл.
  • Сіль — 20 грамів
  • Цукрова пудра — 5 грамів
  • Часник гранульований — 1 ч. л.
  • Перець подрібнений білий — 3 грами
  • Перець чорний мелений — 2 грами
  • Перець духмяний мелений — 2 грами

Приготування

  1. М'ясо порізати на шматочки зі сторонами 1-3 см і посолити сіллю. Бажано приготувати сольову суміш з кухонної і нітритної солі в рівних частках.
  2. Прибрати м'ясо в холодильник на 1-2 доби при температурі 4-5 градусів.
  3. Дістати м'ясо з холоду. Додати до нього воду, добре перемішати 5-6 хвилин до виділення білих білкових ниток.
  4. Внести приправи і цукрову пудру. Продовжити вимішування до рівномірної маси.
  5. Підготувати шинницю, щільно укласти м'ясо в пакет шинниці та закрити кришки. Якщо у вас немає шинниці, викласти м'ясо ковбасою на поліамідну плівку, туго закрутити в рулет і щільно зав'язати по краях шпагатом.
  6. Прибрати м'ясо знову в холодильник для ферментації.
  7. Нагріти воду в каструлі до 80 градусів і занурити шинку або заготовку в поліаміді в воду, нагріваючи шинку, контролюючи постійно температуру 80 градусів. Прогріти шинку до температури 70 градусів в центрі батона будь-яким зручним способом. Можна використати термометр штировий.
  8. По досягненню потрібної температури, шинку остудити і прибрати на 2-3 доби в холодильник.

Приємного апетиту!

Джерело: Ukr.Media

Народні прикмети на 7 червня. Чого українці спрадавна уникали в день, коли Федот Урожайник воює з русалками

субота, 7 червень 2025, 7:05

7 червня за новим календарним стилем (20 червня - за старим) - день пам'яті Феодота Анкірського. У народі день прозвали Федот Урожайник. За старим календарним стилем цього дня відзначають третє обрітення глави Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього...

Дачникам на замітку! Чому помідори чорніють і гниють - помилки, яких слід уникати

п’ятниця, 6 червень 2025, 17:37

Вирощування помідорів — захопливий процес, але навіть досвідчені садівники нерідко стикаються з тим, що плоди гниють ще на кущі. Причини такої проблеми можуть бути різними — від поганого поливу до хвороб ґрунту, передають Патріоти України. Щоб уникнути...