Пропонуємо вашій увазі рецепт шинки, зроблений за класичною
технологією приготування низькотемпературних страв. Страва виходить з
характерним ароматом і приємним смаком. Для приготування
необхідний мінімальний набір продуктів, передають Патріоти України.
Інгредієнти
Свиняча вирізка (лопатка) — 1 кг.
Вода — 100 мл.
Сіль — 20 грамів
Цукрова пудра — 5 грамів
Часник гранульований — 1 ч. л.
Перець подрібнений білий — 3 грами
Перець чорний мелений — 2 грами
Перець духмяний мелений — 2 грами
Приготування
М'ясо
порізати на шматочки зі сторонами 1-3 см і посолити сіллю. Бажано
приготувати сольову суміш з кухонної і нітритної солі в рівних частках.
Прибрати м'ясо в холодильник на 1-2 доби при температурі 4-5 градусів.
Дістати м'ясо з холоду. Додати до нього воду, добре перемішати 5-6 хвилин до виділення білих білкових ниток.
Внести приправи і цукрову пудру. Продовжити вимішування до рівномірної маси.
Підготувати
шинницю, щільно укласти м'ясо в пакет шинниці та закрити кришки. Якщо у
вас немає шинниці, викласти м'ясо ковбасою на поліамідну плівку, туго
закрутити в рулет і щільно зав'язати по краях шпагатом.
Прибрати м'ясо знову в холодильник для ферментації.
Нагріти
воду в каструлі до 80 градусів і занурити шинку або заготовку в
поліаміді в воду, нагріваючи шинку, контролюючи постійно температуру 80
градусів. Прогріти шинку до температури 70 градусів в центрі батона
будь-яким зручним способом. Можна використати термометр штировий.
По досягненню потрібної температури, шинку остудити і прибрати на 2-3 доби в холодильник.
Цей простий візуальний тест розкаже вам, чи збудуться ваші найзаповітніші бажання. передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Подивіться на картинку внизу і виберіть одну зі сніжинок. Так ви дізнаєтеся, чи стане 2025 рік тим, у якому здійсниться в...
Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...