Це дуже смачно! Елементарний домашній паштет за 5 хвилин - як приготувати закуску

Магазинний паштет зазвичай пастоподібної консистенції, закритий у скляних банках. Тому ви точно не можете знати якість такого продукту. Але цю страву можна приготувати вдома за лічені хвилини з абсолютно простих інгредієнтів, передають Патріоти України.

Елементарною ідеєю приготування рибного пашетету поділилась express_kuxnya. Опубліковано на сторінці в Instagram.

Інгредієнти:

  • шпроти – 150 г
  • морква відварена
  • яйце куряче – 2 шт
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець

Спосіб приготування:

1. Моркву почистити, порізати на 4 частини.

2. Яйця відварити.

3. Разом зі шпротами закинути у блендер, трохи подрібнити.

4. Додати спеції, зробити консистенцію однорідною.

5. Подавати на попередньо обсмажену хлібі з хрусткою скоринкою.

А якщо ви більше любите запечений паштет, який можна нарізати шматочками, варто використати курячу печінку. Ідеєю приготування святкового паштету з журавлиною поділиласьrecepty_przepisy. Опубліковано на сторніці в Instagram.Спосіб приготування:

  • куряча печінка – 450 г
  • куряча четвертина – 1 шт
  • свиняча лопатка – 450 г
  • сало або свіжий бочок – 250 г
  • цибуля – 2 шт
  • морква – 1 шт
  • лаврове листя – 3 шт
  • чорний перець горошком
  • перець духмяний
  • яйця – 3 шт
  • сухарі – 4 ст.л з гіркою
  • сіль
  • перець
  • сушена журвалина – 40-50 г
  • Спосіб приготування:

1. Печінку замочити у воді/молоці на 2-3 години.

2. У каструлю покласти лопатку, четвертину, печінку, сало, цибулю, моркву, лавровий листок, перець горошком і духмяний перець.

3. Залити водою і варити до готовності приблизно 1 годину, охолодити.

4. М‘ясо,печінку, сало, цибулю і моркву перемолоти через м‘ясорубку 2 рази.

5. Додати яйця, сухарі, сіль та перець, вимішати.

6. В кінці всипати журавлину, перекласти масу у застелену пергаментом форму, можна й одноразову для паштету.

7. Зверху викласти ще засушених ягід і кілька лаврових листків, за бажанням верх змастити яйцем.

8. Випікати за температури 180 градусів 40-45 хв.

9. Паштет повністю охолодити, краще залишити на ніч.

Якщо постійно хочеться солоного - ось чого не вистачає організму

середа, 29 жовтень 2025, 8:15

Бажання з’їсти щось солоне може бути не просто звичкою, а сигналом від організму про певний дисбаланс. Лікарі пояснюють, що тяга до солоного часто свідчить про приховані проблеми або нестачу важливих речовин, передають Патріоти України. 1. Нестача натр...

Не робіть помилок! Чому відбивні виходять сухі та прісні

середа, 29 жовтень 2025, 7:43

Приготувати соковиті та м’які відбивні вдається не завжди. Часто замість апетитної страви виходить жорстке м’ясо, яке важко розрізати ножем і зовсім не має насиченого смаку. Основна причина цього - типові помилки під час підготовки та обсмажування м’яс...