Це дуже смачно! Елементарний домашній паштет за 5 хвилин - як приготувати закуску

Магазинний паштет зазвичай пастоподібної консистенції, закритий у скляних банках. Тому ви точно не можете знати якість такого продукту. Але цю страву можна приготувати вдома за лічені хвилини з абсолютно простих інгредієнтів, передають Патріоти України.

Елементарною ідеєю приготування рибного пашетету поділилась express_kuxnya. Опубліковано на сторінці в Instagram.

Інгредієнти:

  • шпроти – 150 г
  • морква відварена
  • яйце куряче – 2 шт
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець

Спосіб приготування:

1. Моркву почистити, порізати на 4 частини.

2. Яйця відварити.

3. Разом зі шпротами закинути у блендер, трохи подрібнити.

4. Додати спеції, зробити консистенцію однорідною.

5. Подавати на попередньо обсмажену хлібі з хрусткою скоринкою.

А якщо ви більше любите запечений паштет, який можна нарізати шматочками, варто використати курячу печінку. Ідеєю приготування святкового паштету з журавлиною поділиласьrecepty_przepisy. Опубліковано на сторніці в Instagram.Спосіб приготування:

  • куряча печінка – 450 г
  • куряча четвертина – 1 шт
  • свиняча лопатка – 450 г
  • сало або свіжий бочок – 250 г
  • цибуля – 2 шт
  • морква – 1 шт
  • лаврове листя – 3 шт
  • чорний перець горошком
  • перець духмяний
  • яйця – 3 шт
  • сухарі – 4 ст.л з гіркою
  • сіль
  • перець
  • сушена журвалина – 40-50 г
  • Спосіб приготування:

1. Печінку замочити у воді/молоці на 2-3 години.

2. У каструлю покласти лопатку, четвертину, печінку, сало, цибулю, моркву, лавровий листок, перець горошком і духмяний перець.

3. Залити водою і варити до готовності приблизно 1 годину, охолодити.

4. М‘ясо,печінку, сало, цибулю і моркву перемолоти через м‘ясорубку 2 рази.

5. Додати яйця, сухарі, сіль та перець, вимішати.

6. В кінці всипати журавлину, перекласти масу у застелену пергаментом форму, можна й одноразову для паштету.

7. Зверху викласти ще засушених ягід і кілька лаврових листків, за бажанням верх змастити яйцем.

8. Випікати за температури 180 градусів 40-45 хв.

9. Паштет повністю охолодити, краще залишити на ніч.

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...

Візуальна загадка, яку не може розв’язати 95% людей: Знайдіть тріснуте яйце за 10 секунд

субота, 12 липень 2025, 11:50

Гадаєш, у тебе гострий зір і ти помічаєш усе? Перевір себе! Перед тобою візуальний тест, з яким 95% людей не справляються за 10 секунд, передають Патріоти України. На зображенні — десятки яєць. Одне з них має маленьку тріщинку. У тебе лише 10 секунд, щ...