Це дуже смачно! Готуємо справжнісіньку збірну м'ясну солянку за рецептом наших бабусь

ІЗбірна м'ясна солянка - неймовірно смачний і ситний суп, який готують з додаванням декількох видів м'яса, копченостей, томатної пасти, солоних огірків і лимона. Таке нестандартне поєднання здатне "підірвати" смакові рецептори, передають Патріоти України.

Пропонуємо вам приготувати цю першу страву по "кулінарній біблії" наших мам і бабусь - "Книзі про смачну і здорову їжу", яка вперше вийшла ще в 1939-му році пробним тиражем.

Інгредієнти для солянки

На 500 г м'яса (для бульйону):

  • 300 г варених або смажених м'ясних продуктів,
  • 4 солоних огірка,
  • 2 головки ріпчастої цибулі,
  • 2 ст. ложки томата-пюре,
  • 3 ст. ложки олії,
  • по 1 ст. ложці каперсів і чорних оливок,
  • 100 г сметани,
  • 1/4 лимона,
  • зелень (кріп або петрушка),
  • помідори (при бажанні).

Покрокове приготування страви

Ріпчасту цибулю нашаткувати, злегка підсмажити і тушкувати з томатом і маслом, підливши трохи бульйону.

Огірки очистити від шкірки, розрізати на дві частини і нарізати скибочками.

М'ясні продукти (варені і смажені) можуть бути різні: м'ясо, шинка, телятина, нирки, язик, сосиски, ковбаса та інші. Їх слід нарізати тонкими скибочками, покласти в каструлю з приготованою цибулею, додати огірки, каперси, сіль, лавровий лист, залити бульйоном і варити 5-10 хвилин.

Можна додати нарізані кружечками помідори.

При подачі до столу в солянку покласти сметану, оливки, скибочки лимона, очищеного від шкірки, дрібно нарізану зелень петрушки або кріп.

Маленька підказка: якщо не знайшли каперси, нічого страшного.

А ви це знали? Чому ніколи не можна використовувати пластикові пляшки повторно

п’ятниця, 6 грудень 2024, 8:55

Вчені розкрили тривожні причини, чому ніколи не варто повторно використовувати куплені в магазині пляшки з водою та контейнери для їжі навинос. Вони виявили, що додавання води в одноразовий пластик та його нагрівання призводять до викиду нанопластику т...

Є секрет! Як варити пельмені, щоб вони були смачніші

п’ятниця, 6 грудень 2024, 7:12

Багато хто любить цю страву, яку називають смачною, ситною і вкрай практичною. Вони швидко варяться і довго зберігаються у морозилці. Є п’ять корисних порад, які допоможуть приготувати найкращі пельмені у житті, передають Патріоти України. Насамперед с...