Це дуже смачно! Готуємо твердий сир вдома з двох інгредієнтів всього за 15 хвилин

Домашній твердий сир "з дірочками" можна приготувати легко і швидко, взявши для цього всього два базових інгредієнти - сир і молоко, передають Патріоти України.

Важливо, щоб сир і молоко були абсолютно натуральними, тільки тваринного походження і без ніяких добавок на зразок пальмової олії.

Інгредієнт:

  • Сир 5% - 400 г
  • Молоко 3,2% - 400 г
  • Сіль - 1/2 ч. л.
  • Сода - 1/3-1/2 ч. л.
  • Вершкове масло (за бажанням) - 15 г.

Покрокове приготування сиру

Сир і молоко можуть бути магазинні, але дуже хорошої якості.

Викладаємо сир і виливаємо молоко в каструлю і ставимо на плиту нагріватися, помішуючи періодично.

Нагріваємо до виділення жовтої сироватки. Молоко в міру нагрівання буде "зтворожуватися".

Через 3-4 хвилини сироватка повністю виділиться, але до кипіння масу доводити не можна. Ви побачите, що сир почав тягнутися і його можна зібрати в комок.

Відокремлюємо сир від сироватки за допомогою сита. Потім перекладаємо наш майбутній сир в каструлю, додаємо в нього сіль і 1/3 ч. л. соди. Перемішуємо.

Сода вступить в реакцію з молочною кислотою, в результаті цього наша маса починає плавитися.

Якщо ви побачите, що цього недостатньо і сир не сплавився, додайте ще трохи соди. Але в сумі на 400 грамів сиру і молока повинно бути не більше 1/2 ч. л. соди, інакше вона буде відчуватися.

Включаємо маленький вогонь і плавимо постійно перемішуючи. Можна це робити на водяній бані.

Додаємо вершкове масло, щоб збільшити жирність продукту, якщо хочете. Можна 15 г, можна більше. Вимішуємо до розчинення масла.

Беремо формочку для нашої майбутньої головки сиру, змащуємо її вершковим маслом. Утрамбовуємо наш сир в формочку, накриваємо плівкою і даємо охолонути при кімнатній температурі.

Потім можна в холодильник, а можна відразу різати і вживати.

Родина оцінить: Як запекти картоплю з хрумкою скоринкою та м’якою всередині

середа, 24 квітень 2024, 9:12

Рецепт запеченої картоплі надзвичайно простий, але вона виходить неперевершена. Рум’яна скоринка та м’яка структура всередині нікого не залишать байдужими, передають Патріоти України. Підготуйте наступний перелік продуктів:. Для отримання найсмачнішої...

Ви будете здивовані! ТОП-5 успадкованих речей, яких не можна віддавати чи викидати, щоб не втратити везіння

середа, 24 квітень 2024, 8:44

Успадковані прикраси чи предмети побуту наділяють своїх нових власників силою, успіхом і щастям, передають Патріоти України. Є такі старовинні речі, що передаються з покоління в покоління, і вони несуть вкрай потужну енергетику роду. Адже здатні підси...