Це дуже смачно! Як приготувати м'ясо по-французьки з тертою картоплею

Кожна господиня ретельно продумує, якими стравами вона буде балувати свою родину. І якщо ви вже пробували робити апетитний пиріг із м'ясом та грибами, урізноманітніть ваше меню м'ясом по-французьки з тертою картоплею, передають Патріоти України.

Інгредієнти: корейка свинини (400-500 г), картопля (1 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), сир твердий (50-80 г), майонез (80 г), сметана (80 г), кетчуп (50 г), часник (2 зубчики), сіль (за смаком), перець чорний мелений (за смаком), олія рослинна (1 ст. л.).

Приготування:

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Свинину миємо під проточною водою, а потім нарізаємо пластинами завтовшки приблизно 1,5 см. Викладаємо стейки на обробну дошку, накриваємо харчовою плівкою або поліетиленовим пакетом і злегка відбиваємо кухонним молотком. Викладаємо м'ясо в невелику миску.

Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес. Додаємо його до м'яса, солимо, перчимо, все ретельно перемішуємо.

Лук очищаємо і дрібно рубаємо. У невеликій мисці змішуємо сметану і майонез, потім з'єднуємо половину цієї суміші з нарізаною цибулею.

Деко застилаємо пергаментним папером і змащуємо рослинною олією. Викладаємо на нього шматочки нарізаного і відбитого м'яса, а на кожен із них - шар кетчупу і потім сметанно-майонезну суміш з цибулею.

Картопля миємо під проточною водою, очищуємо, тремо на дрібній терці та трохи віджимаємо руками. Викладаємо шар картоплі на цибулю, солимо, а зверху розподіляємо метанно-майонезну суміш, що залишилась.

Ставимо деко в гарячу духовку приблизно на 30 хвилин.

Твердий сир натираємо на терці. За 10-15 хвилин до закінчення відкриваємо духовку і посипаємо стейки з картоплею натертим сиром. Чекаємо, поки утвориться рум'яна скоринка, потім дістаємо.

Подаємо до столу із салатом та насолоджуємося смаком.


А ви це знали? Навіщо прибирати пінку, що з’явилася на поверхні розчинної кави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:09

Розчинна кава користується популярністю навіть серед найвибагливіших і завзятих кавоманів. Пояснюється це дуже просто: цей напій хоч і поступається натуральним за своїми смаковими якостями, але є неймовірно простим у приготуванні. Досить просто висипат...

Ви будете здивовані! Які страви можна зробити смачнішими за допомогою цукру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:08

Далеко не всі господині знають, що цукор можна сміливо використовувати і при приготуванні основних страв. Справа в тому, що цей компонент дозволяє смаковим якостям їжі розкритися в повному обсязі, передають Патріоти України. Деякі кулінари сумніваються...