Чимало господинь намагаються заздалегідь підготуватися до зустрічі Нового року: прикрасити будинок і ялинку та скласти смачне меню. І якщо ви вже вирішили поставити на святковий стіл салат Олів'є в новій інтерпретації, приготуйте також закуску з млинців із грибами, передають Патріоти України.
Інгредієнти для млинців: молоко (375 мл), вода (375 мл), соняшникова олія (3 ст. л.), пшеничне борошно (240 г), яйця (3 шт.), цукор (1 ст. л.), сіль (0,5 ч. л.)
Інгредієнти для начинки: печериці (500 г), цибуля (2 шт.), сіль, чорний мелений перець (0,5 ч. л.), прованські трави (0,5 ч. л.), зелена цибуля (пучок), рослинна олія (3 ст. л.).
Приготування:
Молоко злегка підігріваємо у невеликому сотейнику.
У мисці замішуємо тісто: беремо три яйця, сіль та цукор, збиваємо вінчиком до однорідної консистенції. Додаємо 250 мл теплого молока і просіяне через сито борошно, перемішуємо. Потім вливаємо рослинну олію - вона необхідна для того, щоб млинці не рвалися під час перевертання і не прилипали до сковороди. Потім доливаємо в тісто тепле молоко, що залишилося, і підігріту воду.
Перемішуємо тісто та залишаємо його приблизно на 15 хвилин.
Тим часом приготуємо начинку: цибулю очищаємо від лушпиння та нарізаємо дрібним кубиком. Печериці промиваємо у проточній воді, очищаємо, вирізаємо всі потемнілі місця та нарізаємо кубиком.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією і викладаємо на неї гриби. Підсмажуємо на середньому вогні доти, доки вода, яку пустили печериці, не випарується. Потім додаємо нарізану цибулю, сіль, спеції. Обсмажуємо до готовності, наприкінці можна додати маленький шматочок вершкового масла. Знімаємо з вогню і чекаємо, поки суміш охолоне.
Зелену цибулю промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники. Поділяємо її на окремі пера.
Сковороду для млинців добре розігріваємо, змащуємо олією та наливаємо на неї трохи тіста, швидко розподіляючи по всій поверхні. Чекаємо декілька хвилин, поки краї млинця підрум'яняться, і перевертаємо його на інший бік. Через 2-3 хвилини знімаємо готовий млинець, проробляємо те саме доти, доки не закінчиться тісто.
Приступаємо до оформлення мішечків: беремо один млинець і на середину викладаємо трохи начинки, збираємо краї та за допомогою пера зеленої цибулі зав'язуємо його. Потім повторюємо те саме з іншими.
Подаємо оригінальну закуску до столу, доповнивши її соусом, і насолоджуємось смаком.
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...
Не кожна господиня назве смажену свинячу печінку своєю фірмовою стравою, оскільки цей продукт далеко не завжди виходить смачним. За відсутності досвіду приготування, печінка не тільки може гірчити, а й виходить надмірно жорсткою, що псує все враження п...