Сирники з родзинками, политі сметаною - універсальна страва, яка всім припаде до смаку, і дорослим і дітям. Але багато хто стикається з низкою проблем при їх приготуванні: додаємо більше борошна, вони виходять грубуватими, менше - розповзаються, або ж пристають до сковороди, так що не перевернеш, зазначають Патріоти України.
Але кулінар Сергій Джуренко каже, що з сирниками впоратися можна. Головне - слідувати його порадам і рецепту, представленому на особистому сайті.
Обов'язково потрібно взяти свіжий сир - він повинен бути щільним і "сухим". Розімніть сир виделкою, додайте 3-4 повні столові ложки цукру, ванілін, яйце. Сіль можна додавати, можна не додавати - орієнтуйтеся на свій смак.
Промийте родзинки, залийте їх окропом і відставте в сторону, нехай трохи постоїть. Потім злийте воду, промокніть родзинки серветкою і додайте в нашу сирну масу.
Додайте 3 повні столові ложки борошна, перемішайте. Якщо наше сирне тісто недостатньо щільне, додайте в нього ще борошна.
На рясно посипану борошном поверхню викладіть нашу сирну суміш. Не вимішуючи сформуйте "ковбасу" діаметром 6-7 сантиметрів, обсипте борошном з усіх боків. Наріжте тісто гострим ножем на однакові шматочки, сформуйте сирники і щедро обсипте їх борошном.
На добре розпечену сковорідку киньте вершкове масло. Коли воно розтопиться, викладіть сирники і смажте до рум'янцю - поки не з'явиться золотиста скоринка.
Потім переверніть і смажте до готовності під кришкою на невеликому вогні. Викладіть на тарілку і посипте родзинками.
Кулінар рекомендує подавати сирники зі сметаною, але можна додати і джем, і варення, і згущене молоко.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...