Це дуже смачно! Лінива піца на сковороді з сиром та яєчнею - рецепт ситної та смачної страви

На приготування лінивої піци з сиром та яєчнею піде не більше півгодини. Ця страва відмінно підійде на сніданок, обід чи вечерю. Подавати краще в гарячому вигляді, але і в остиглому теж буде дуже смачно, зазначають Патріоти України.

Лінива піца на сковороді з сиром та яєчнею

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 2 ст. л. сметани
  • 2 ст. л. майонезу
  • 1 яйце
  • 4 ст. л. борошна
  • Дрібка солі

Для начинки:

  • 2 яйця
  • 120 г твердого сиру
  • 1 помідор
  • 2 ст. л. кетчупу
  • Сіль та спеції за смаком

Спосіб приготування:

Збийте міксером до однорідності майонез, сметану і яйця з сіллю. Продовжуючи збивати, всипте частинами борошно. Тісто має вийти напіврідким, без грудочок.

Чисту холодну сковороду змастіть олією, вилийте тісто і розподіліть його лопаткою по дну. Поверхню розрівняйте тильною стороною ложки або силіконовою лопаткою.

Полийте сире тісто кетчупом і знову розподіліть лопаткою по всій поверхні коржика. Твердий сир натріть на тертці, відокремте близько двох третин від загального обсягу та посипте їм піцу.

Помідор наріжте тонкими скибочками, свіжі томати можна замінити на заморожені. Також можна використовувати інші овочі, які люблять у вашій родині. Розкладіть скибочки по всій поверхні піци, злегка присоліть і посипте сиром, що залишився.

На самий верх лінивої піци розбийте яйця, жовтки можна залишити цілими, а можна проткнути виделкою. Посоліть і поперчіть до смаку. Накрийте кришкою сковороду, поставте на мінімальний вогонь, готуйте близько 15 хвилин.

Як тільки яйця приготуються, перекладіть ліниву піцу з сиром і яєчнею на велику страву, поріжте на порційні шматки і подавайте до столу. Смачного!

Як склянка води впливає на кров’яний тиск: Ось що кажуть кардіологи

неділя, 28 грудень 2025, 6:14

Гіпертонію недарма називають тихим убивцею - вона часто розвивається без симптомів і може призводити до серйозних уражень серця та судин. Водночас багато людей, контролюючи тиск, забувають про найпростіший і найдоступніший засіб профілактики - звичайну...

Городникам на замітку! Чи обов’язково розігрівати духовку перед приготуванням

неділя, 28 грудень 2025, 5:40

Видання Real Simple розповіло, що розігрів духовки до потрібної температури - ключ до успіху майже у всіх рецептах. Навіть недорогий термометр для духовки стане корисним доповненням на кухні. Багато домашніх печей працюють трохи гарячіше чи холодніше, ...