Це дуже смачно! Лінива піца на сковороді з сиром та яєчнею - рецепт ситної та смачної страви

На приготування лінивої піци з сиром та яєчнею піде не більше півгодини. Ця страва відмінно підійде на сніданок, обід чи вечерю. Подавати краще в гарячому вигляді, але і в остиглому теж буде дуже смачно, зазначають Патріоти України.

Лінива піца на сковороді з сиром та яєчнею

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 2 ст. л. сметани
  • 2 ст. л. майонезу
  • 1 яйце
  • 4 ст. л. борошна
  • Дрібка солі

Для начинки:

  • 2 яйця
  • 120 г твердого сиру
  • 1 помідор
  • 2 ст. л. кетчупу
  • Сіль та спеції за смаком

Спосіб приготування:

Збийте міксером до однорідності майонез, сметану і яйця з сіллю. Продовжуючи збивати, всипте частинами борошно. Тісто має вийти напіврідким, без грудочок.

Чисту холодну сковороду змастіть олією, вилийте тісто і розподіліть його лопаткою по дну. Поверхню розрівняйте тильною стороною ложки або силіконовою лопаткою.

Полийте сире тісто кетчупом і знову розподіліть лопаткою по всій поверхні коржика. Твердий сир натріть на тертці, відокремте близько двох третин від загального обсягу та посипте їм піцу.

Помідор наріжте тонкими скибочками, свіжі томати можна замінити на заморожені. Також можна використовувати інші овочі, які люблять у вашій родині. Розкладіть скибочки по всій поверхні піци, злегка присоліть і посипте сиром, що залишився.

На самий верх лінивої піци розбийте яйця, жовтки можна залишити цілими, а можна проткнути виделкою. Посоліть і поперчіть до смаку. Накрийте кришкою сковороду, поставте на мінімальний вогонь, готуйте близько 15 хвилин.

Як тільки яйця приготуються, перекладіть ліниву піцу з сиром і яєчнею на велику страву, поріжте на порційні шматки і подавайте до столу. Смачного!

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...