М'ясо по-французьки – одна з улюблених страв, бо дуже легка у приготуванні. Страва викладається у форму шарами з м'яса, цибулі, сиру та тушкується у духовці. Також можна додати гриби, часник та прикрасити свіжими овочами – томатами, петрушкою або кропом.
Цікаво, що в Ельзасі на північному сході Франції, готували страву – "Бекеоффе". Це запечені у горщиках у печі різні види м'яса у маринаді з вина, з додаванням картоплі, цибулі, моркви та груш. Вважають саме ця страва є прототипом м'яса по-французьки.
Також існує інша версія – назва залежить від способу приготування – гратен або гратин. В перекладі з французької означає – скоринка. Процес гратинування – тонка скоринка, яка утворюється під час запікання страви у духовці або на грилі з додаванням тертого сиру або хлібної крихти, панірувальних сухарів.
Дослідження за участю понад 21 тис. осіб показало, що вісцеральний жир, який накопичується навколо печінки, шлунка та кишечника, пов’язаний із прискореним старінням серця і судин, передають Патріоти України. На відміну від підшкірного жиру, який можна ...
Мойва - проста і доступна риба, яку часто обирають для швидкої вечері. Вона смачна, поживна та готується буквально за кілька хвилин. Проте під час смаження багатьох господинь зупиняє характерний запах, який може поширюватися на всю кухню. Уникнути цьог...