Це дуже смачно! М'ясо по-французьки з курятиною - рецепт без майонезу

Проста та смачна страва - соковита курятина з тертим сиром, цибулею, запечена у духовці, яку можна подавати до столу у будні та свята. Запишіть рецепт, передають Патріоти України.

М'ясо по-французьки – одна з улюблених страв, бо дуже легка у приготуванні. Страва викладається у форму шарами з м'яса, цибулі, сиру та тушкується у духовці. Також можна додати гриби, часник та прикрасити свіжими овочами – томатами, петрушкою або кропом.

Цікаво, що в Ельзасі на північному сході Франції, готували страву – "Бекеоффе". Це запечені у горщиках у печі різні види м'яса у маринаді з вина, з додаванням картоплі, цибулі, моркви та груш. Вважають саме ця страва є прототипом м'яса по-французьки.

Також існує інша версія – назва залежить від способу приготування – гратен або гратин. В перекладі з французької означає – скоринка. Процес гратинування – тонка скоринка, яка утворюється під час запікання страви у духовці або на грилі з додаванням тертого сиру або хлібної крихти, панірувальних сухарів.

Як приготувати м'ясо по-французьки з курятиною

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 2-3
  • Калорійність на 100 грамів: 180
  1. Куряче філе ретельно помийте, обсушіть паперовим рушником, за допомогою кухонного молотка легко відбийте, щоб не втратило форму. З двох сторін посоліть, додайте чорний перець
  2. У мисці змішайте сметану з гірчицею, додайте перець, перемішайте до однорідної консистенції.
  3. Лимон помийте, наріжте скибочками.
  4. Зелену цибулю почистіть, подрібніть ножем, обсмажте на пательні до золотої скоринки
  5. Деко змастіть олією, викладіть куряче філе, зверху – цибулю, змастіть сметанним соусом.
  6. Сир натріть на грубій тертці на страву
  7. Розігрійте духовку до температури 160 градусів, відправте запікатись протягом 25 хвилин, доки сир розплавиться.
  8. Викладіть готову страву на тарілку, задекоруйте петрушкою, лимоном. Смачного

Навіть худі під загрозою! Вчені розповіли, який жир прискорює старіння серця

неділя, 24 серпень 2025, 8:47

Дослідження за участю понад 21 тис. осіб показало, що вісцеральний жир, який накопичується навколо печінки, шлунка та кишечника, пов’язаний із прискореним старінням серця і судин, передають Патріоти України. На відміну від підшкірного жиру, який можна ...

Все просто! Як посмажити мойву, щоб не було неприємного запаху

неділя, 24 серпень 2025, 8:12

Мойва - проста і доступна риба, яку часто обирають для швидкої вечері. Вона смачна, поживна та готується буквально за кілька хвилин. Проте під час смаження багатьох господинь зупиняє характерний запах, який може поширюватися на всю кухню. Уникнути цьог...