Це дивує! Як прізвище впливає на оцінки в школі - несподівані результати дослідження

Фахівці Мічиганського університету (США) повідомили, що учні, прізвища яких починаються на перші чотири літери алфавіту, у середньому мають вищі оцінки за контрольні роботи. Водночас школярі та студенти, прізвища яких починалися на останні літери абетки, мали розрив у 0,6 бала за 100-бальною шкалою, який не був ніяк повʼязаний з якістю самої роботи, передають Патріоти України.

На думку вчених, це відбувається через те, що під кінець перевірки вчитель втомлюється від навантаження. Такі результати стали відомі з опублікованого SSRN дослідження.

У висновку дослідники радять запровадити перевірку робіт, в якій послідовність буде випадковою, а не за алфавітом. Фахівці дослідити понад 31 мільйон записів про оцінки у Мічиганському університеті у період з 2014 по 2022 рік. До вибірки включили понад 850 тисяч робіт, які перевірялися 21 тисячею викладачів. За словами дослідників, такий ефект можна спостерігати протягом всього навчального курсу, що потім впливатиме на перспективи працевлаштування.

Треба лише чотири інгредієнти! Вершковий торт без випічки за 30 хвилин

субота, 4 травень 2024, 6:12

Такий смачний торт можна готувати дуже часто. Ви спитаєте чому? Тому що він готується елементарно швидко, а для приготування потрібно лише чотири основних компоненти. Можете навіть не зізнаватись гостям, що на торт ви витратили всього пів години, пере...

Не варто обмежуватись вівсянкою та гречкою: Назвали кашу, яку найкорисніше їсти вранці

субота, 4 травень 2024, 5:40

Всі, хто цікавиться здоровим харчуванням, знають про користь вживання зранку каш з вівсяної чи гречаної крупи, котрі українці їдять з давніх давен. Однак є принаймні ще одна відносно нова для нашого ринку, але вже достатньо поширена і досить бюджетна к...