Обмін речовин уповільнюється після 40 років, тому схуднути бодай на кілька кілограмів стає складно. Названо продукти, які краще виключити з раціону тим, хто хоче скинути зайву вагу, передають Патріоти України.
Корисною інформацією поділилася експерт із питань харчування Ліза Р. Янг. Вона закликала всіх, кому важлива струнка фігура, відмовитися від чотирьох видів продуктів.
Клітковина важлива тим, хто хоче вдосконалити своє тіло після 40 років. Продукти з низьким її вмістом не дадуть тривалого відчуття ситості. А ось продукти з високим рівнем клітковини знижують рівень холестерину, допомагають контролювати рівень глюкози у крові та нормалізують перистальтику кишечника.
Фахівець із харчування порадила не їсти білий хліб, сухі пластівці, макарони з м'яких сортів пшениці, твердий син та супи-пюре. Потрібно віддавати перевагу свіжим овочам та фруктам, кефіру, натуральному йогурту та кашам.
У обробленому м'ясі багато жиру. Ковбаси, сосиски та інші вироби можуть провокувати запальні процеси в організмі та сприяти набору ваги. Янг порадила вживати індичку чи курку – альтернативні варіанти корисного м'яса.
Якщо в раціоні багато ультраперероблених продуктів, вони заважатимуть зниженню ваги. Така їжа підвищує ризик розвитку серцево-судинних хвороб, сприяє стрибкам рівня цукру в крові, може призвести до діабету. До таких продуктів належать чипси, печиво, фастфуд. Їх краще замінити рибою, бобами, горіхами, овочами та фруктами.
У соках, що продаються у торгових мережах, багато цукру. Такі напої проходять обробку, в них немає клітковини. Часте вживання їх призводить до набору ваги. Краще замінити покупні фруктові соки чистою водою або трав'яним чаєм
Довгий час вважалося, що щоденний душ може шкодити шкірі – змивати природні захисні олії, порушувати мікробіом і провокувати сухість, тріщини чи навіть загострення екземи й псоріазу. Проте нещодавнє дослідження британських вчених кидає виклик цим уявле...
Харчування відіграє ключову роль не лише у фізичному здоров’ї, а й у стані нашого мозку. Наукові дослідження показують, що певні продукти можуть підвищувати ризик розвитку хвороби Альцгеймера та погіршувати когнітивні функції, передають Патріоти Україн...