Це має знати кожен! Як відрізнити справжній рис від підробки - лайфхаки для перевірки його якості

Виявляється на прилавках наших магазинів можна зустріти підроблений рис, який виготовляється з додаванням синтетичних полімерів, передають Патріоти України.

Відомо, що справжній рис – цінний продукт, що містить вітаміни В1, В2, В3, В6, РР, А, Е, а також калій, фосфор, цинк, залізо, кальцій, йод, селен та 8 амінокислот, необхідних для живлення клытин. Підробний рис не лише не приносить користі, а може накопичуватись в організмі та викликати ряд важких захворювань.

На смак підробний рис практично не відрізняєтсяь від справжнього, напевно завдяки тому, що у його складі є натуральний продукт –крохмаль. Тим більше, що його виробники, щоб він мав свій природний запах після варіння, додатково обробляють його спеціальним ароматизатором.

Як відрізнити штучний рис від справжнього

На етапі купівлі зрозуміти чи справжній рис, практично не можливо. Хіба що підозру може викликати неправильна форма та однаковий розмір зернят.

Перевірити, чи справжній рис можна в домашніх умовах наступними способами:

  1. Найпростіший спосіб водою. Якщо залити водою рис, справжні зернятка опустяться на дно. Якщо рис пластиковий, він плаватиме на поверхні.
  2. Якщо залити водою рис на кілька днів, то через деякий час рідина з рисом почне дуже неприємно пахнути, а рис — пліснявіти.
  3. Ще один варіант виявити підроблений рис – підпалити його. Від пластикового рису відповідно з’явиться запах пластику. Справжній рис не горітиме, лише з'явиться кіптява.
  4. Якщо розтерти натуральний рис в ступці, то можна отримати біле рисове борошно. Якщо в результаті розтирання з’явиться порошок жовтого кольору, це свідчить, що рис виготовлений з пластику.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...