Це має знати кожен! Як відрізнити справжній рис від підробки - лайфхаки для перевірки його якості

Виявляється на прилавках наших магазинів можна зустріти підроблений рис, який виготовляється з додаванням синтетичних полімерів, передають Патріоти України.

Відомо, що справжній рис – цінний продукт, що містить вітаміни В1, В2, В3, В6, РР, А, Е, а також калій, фосфор, цинк, залізо, кальцій, йод, селен та 8 амінокислот, необхідних для живлення клытин. Підробний рис не лише не приносить користі, а може накопичуватись в організмі та викликати ряд важких захворювань.

На смак підробний рис практично не відрізняєтсяь від справжнього, напевно завдяки тому, що у його складі є натуральний продукт –крохмаль. Тим більше, що його виробники, щоб він мав свій природний запах після варіння, додатково обробляють його спеціальним ароматизатором.

Як відрізнити штучний рис від справжнього

На етапі купівлі зрозуміти чи справжній рис, практично не можливо. Хіба що підозру може викликати неправильна форма та однаковий розмір зернят.

Перевірити, чи справжній рис можна в домашніх умовах наступними способами:

  1. Найпростіший спосіб водою. Якщо залити водою рис, справжні зернятка опустяться на дно. Якщо рис пластиковий, він плаватиме на поверхні.
  2. Якщо залити водою рис на кілька днів, то через деякий час рідина з рисом почне дуже неприємно пахнути, а рис — пліснявіти.
  3. Ще один варіант виявити підроблений рис – підпалити його. Від пластикового рису відповідно з’явиться запах пластику. Справжній рис не горітиме, лише з'явиться кіптява.
  4. Якщо розтерти натуральний рис в ступці, то можна отримати біле рисове борошно. Якщо в результаті розтирання з’явиться порошок жовтого кольору, це свідчить, що рис виготовлений з пластику.

Всього дві ночі недосипання змушують нас відчувати себе старшими на роки! Що показали дослідження

середа, 24 квітень 2024, 18:54

Завдяки дослідженням вчені виявили, що всього лише дві ночі недосипання змушують людину почуватися на понад чотири роки старшою, ніж вона є насправді, передають Патріоти України. Відповідно до результатів дослідження, що були опубліковані в журналі Pr...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, як ви реагуєте на виклики долі

середа, 24 квітень 2024, 18:12

Справжня сутність людини розкривається у складних та стресових ситуацій. Іноді ми й самі дивуємося, своїм вчинкам у складні життєві моменти, хтось може проявляти неймовірну сміливість, а хтось може несподівано зрадити, передають Патріоти України. Проп...