Це мають знати вс! Можуть розвинутися виразка або гастрит: Що можна і що заборонено їсти натщесерце

Лікарі стверджують, що на голодний шлунок не варто їсти фрукти, пити соки чи каву людям, які вже хворіють гастритом, виразковою хворобою шлунка чи іншими хронічними проблемами травної системи, передають Патріоти України.

Однак якщо вони відсутні, то необов'язково дотримуватися таких обмежень. Всі ці продукти та напої подразнюють слизову оболонку шлунка, адже містять органічні кислоти. Але здоровій людині жодної шкоди вони не завдадуть.

Якщо у вас є проблеми зі шлунково-кишковим трактом, бажано починати сніданок із щадної їжі. Чудово підійде вівсянка. А ось від фруктів чи концентрованих соків краще відмовитися. Хоча такі обмеження діють зазвичай лише в період загострення хронічних захворювань.

Від звички починати день зі склянки соку, горнятка кави чи фруктів краще відмовитися за умови, якщо ви відчуваєте будь-який дискомфорт після того, як приймете їх натщесерце.

Дуже важливо пам'ятати, що приймання деяких ліків на голодний шлунок також небезпечне для здоров'я. Наприклад, медикаментів, які містять ацетилсаліцилову кислоту.

Якщо неправильно вживати ліки, можна заробити гастрит або виразку. На голодний шлунок заборонено пити солодкі газовані напої, тому що вони містять багато цукру. А ось звичайну воду або мінеральну воду з газом навіть потрібно — так ви запустите обмінні процеси в організмі від самого ранку.

Звичайно, неправильно терпіти голод, але за умови, коли немає можливості щось перекусити, краще відмовитися від газованих напоїв.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...