Рисове молоко - один із найпопулярніших рослинних напоїв серед веганів та людей із непереносимістю лактози. Хоча офіційно воно вважається не молоком, а напоєм, його варто включити до раціону - особливо у версії без доданого цукру, але збагаченій кальцієм, вітаміном D та фітостеролами, передають Патріоти України.
Цей напій зазвичай виготовляється з перемеленого бурого рису, залитого водою і збитого до кремової консистенції. Він має м’який солодкуватий смак, білий або жовтуватий відтінок і невелику калорійність — лише 47 ккал на 100 мл. У складі — переважно вуглеводи, мало жиру і білка. Але є цінні мінерали: селен, магній, марганець, вітамін Е і вітаміни групи B.
Корисні властивості рисового молока:
Проте експерти попереджають: не варто робити рисове молоко основою щоденного харчування. Через можливий вміст миш’яку в рисі та високий глікемічний індекс напій не підходить людям із діабетом і не рекомендується в надлишку.
Найкраще обирати несолодке рисове молоко з простим складом: рис, вода, сіль, рослинна олія. Варто уникати напоїв із доданими фосфатами, підсолоджувачами та емульгаторами.
Цей напій добре підходить для:
Висновок:
Рисове молоко — це не лише вдалий замінник для тих, хто не споживає коров’ячого, а й смачне джерело корисних речовин. Але, як і з будь-яким продуктом, ключ — у помірності та правильному виборі.
Наш дім - це не лише місце для життя, а й простір, який наповнює нас енергією. Проте деякі предмети можуть тягнути на себе щастя, гармонію й навіть успіх. Експерти з фен-шуй та психологи радять уважно переглянути свої речі та позбутися того, що заважає...
Недостатній сон може заважати мозку позбавлятися від токсинів і тим самим збільшувати ризик розвитку деменції. Про це свідчить нове дослідження науковців з університету Маккуорі, передають Патріоти України. Фахівці наголошують: під час сну активується ...