Це може бути дуже шкідливо! Які продукти не можна готувати на антипригарній сковорідці

Сковорідки з антипригарним покриттям користуються великою популярністю. Такий посуд значно полегшує приготування багатьох страв, адже продукти не прилипають до поверхні, добре просмажуються, не горять. Але є й така їжа, яку в жодному разі не можна готувати на такій сковорідці, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, що не варто готувати на сковорідці з антипригарним покриттям. Сам посуд може зіпсуватися, а їжа стане шкідливою.

Сковорода з антипригарним покриттям не витримує високих температур (за винятком деяких сучасних моделей), а тому її не використовують для приготування таких продуктів:

М'ясо

М'ясо має дуже добре просмажитись Тому для нього необхідні високі температури. А для сковорідки з антипригарним покриттям це протипоказано. Найкраще обрати чавун або нержавіючу сталь.

Продукти з кислотою

Кислота негативно діє на антипригарне покриття. Різноманітні цитрусові, вино або ж помідори може пошкодити поверхню. Відбувається хімічна реакція, і продукти стають небезпечними для здоров'я.

Використання під час запікання

Більшість сковорід з антипригарним покриттям не можна використовувати в духовці. Вони не витримують високих температур. Щоб дізнатися, чи можна ваш посуд ставити в духовку, варто звернути увагу на інформацію від виробника.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...