
Сковорідки з антипригарним покриттям користуються великою популярністю. Такий посуд значно полегшує приготування багатьох страв, адже продукти не прилипають до поверхні, добре просмажуються, не горять. Але є й така їжа, яку в жодному разі не можна готувати на такій сковорідці, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, що не варто готувати на сковорідці з антипригарним покриттям. Сам посуд може зіпсуватися, а їжа стане шкідливою.
Сковорода з антипригарним покриттям не витримує високих температур (за винятком деяких сучасних моделей), а тому її не використовують для приготування таких продуктів:
М'ясо
М'ясо має дуже добре просмажитись Тому для нього необхідні високі температури. А для сковорідки з антипригарним покриттям це протипоказано. Найкраще обрати чавун або нержавіючу сталь.
Продукти з кислотою
Кислота негативно діє на антипригарне покриття. Різноманітні цитрусові, вино або ж помідори може пошкодити поверхню. Відбувається хімічна реакція, і продукти стають небезпечними для здоров'я.
Використання під час запікання
Більшість сковорід з антипригарним покриттям не можна використовувати в духовці. Вони не витримують високих температур. Щоб дізнатися, чи можна ваш посуд ставити в духовку, варто звернути увагу на інформацію від виробника.
Не у всіх вдома є душ, тому миття волосся над ванною або раковиною часто супроводжується неприємним дискомфортом у попереку. Тривале стояння в нахиленому положенні може викликати напругу, біль і навіть ризик різкого прострілу в спині, передають Патріот...
Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...