Сковорідки з антипригарним покриттям користуються великою популярністю. Такий посуд значно полегшує приготування багатьох страв, адже продукти не прилипають до поверхні, добре просмажуються, не горять. Але є й така їжа, яку в жодному разі не можна готувати на такій сковорідці, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, що не варто готувати на сковорідці з антипригарним покриттям. Сам посуд може зіпсуватися, а їжа стане шкідливою.
Сковорода з антипригарним покриттям не витримує високих температур (за винятком деяких сучасних моделей), а тому її не використовують для приготування таких продуктів:
М'ясо
М'ясо має дуже добре просмажитись Тому для нього необхідні високі температури. А для сковорідки з антипригарним покриттям це протипоказано. Найкраще обрати чавун або нержавіючу сталь.
Продукти з кислотою
Кислота негативно діє на антипригарне покриття. Різноманітні цитрусові, вино або ж помідори може пошкодити поверхню. Відбувається хімічна реакція, і продукти стають небезпечними для здоров'я.
Використання під час запікання
Більшість сковорід з антипригарним покриттям не можна використовувати в духовці. Вони не витримують високих температур. Щоб дізнатися, чи можна ваш посуд ставити в духовку, варто звернути увагу на інформацію від виробника.
Кава - улюблений напій багатьох людей, який бадьорить і допомагає прокинутися. Проте, незважаючи на корисні властивості, не всім варто вживати каву. Існує низка захворювань та станів, при яких від цієї популярної напої краще відмовитись або принаймні о...
Соя - популярна бобова культура, що походить з Азії і вже давно є основною частиною кухні в Китаї, Японії та Кореї, передають Патріоти України. В Європу вона прийшла у XIX столітті завдяки австрійському професору Хаберланду, який сприяв її адаптації до...