Це може бути небезпечно! Названо рибу, яку не можна їсти

Риба вважається одним з найкорисніших продуктів, адже вона чудово впливає на розумову діяльність і містить жирні кислоти, які необхідні нашому організму. Але такою є далеко не кожна риба. Деякі види вживати навіть небезпечно, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, від якої риби краще відмовитись, щоб уникнути проблем. Ми дуже часто її купуємо, і навіть не підозрюємо про наслідки.

Вугор

Вугор – це досить популярна риба в гастрономічному світі. Але мало хто знає, що вона харчується відходами. В наслідок цього на м'ясі збирається дуже багато залишків шкідливих речовин, які потім потрапляють в організм. Також, якщо брати до уваги саме вугор, який продається на європейських ринках, в ньому буде досить багато ртуті. До того ж, риба досить жирна, тому може негативно впливати на шлунок.

Сом

Великий розмір сома, в більшості випадків, зовсім не природнє явища. Вся справа у гормонах, які додають в корм. Тому вживання такого продукту може бути небезпечним. А перевірити, як саме була вирощена риба, майже неможливо. Також, м'ясо сома досить жирне

Тілапія

М'ясо тілапії може містити діоксини – отрутохімікати, які можуть завдати серйозної шкоди організму. Це в тому випадку, якщо корм, яким харчується риба, забруднений. Але, як і у випадку з сомом, перевірити як саме годують рибу надзвичайно складно.

Морський окунь

Дуже часто саме в окуні виявляють підвищений вміст ртуті та різноманітних важких металів. Все через те, що цей продукт досить чутливий до забруднення морів та океанів. А якщо риба неправильно розведене – в ній можуть з'явитись різноманітні паразити

Олійна риба (строматей)

Олійною рибою називаються одразу декілька сортів. М'ясо такого продукту має білий колір, воно дуже м'яке та ніжне. Але незважаючи на гарний смак такої риби, вона містить і такі компоненти, які можуть нашкодити. Мова йде про гемпілотоксин, який людський організм не засвоює, тому можуть виникнути проблеми з травленням.

Пангасіус

Вся шкода цієї риби в тому, де саме вона розводиться. До нас продукт потрапляє із найзабрудненішої річки у світі Меконг, яка знаходиться у В'єтнамі. Тому така риба містить багато ртуті, поліфосфати і фурацилін. Її навіть заборонили продавати у багатьох країнах Європи.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...