Це може бути небезпечним для організму! Продукти-вороги, які категорично не можна їсти разом

Ягоди, овочі, каші, фрукти, зелень, молочні продукти, м'ясо, морепродукти та риба - продукти, які обов'язково мають бути в раціоні кожної людини для отримання вітамінів та необхідних мінералів. Але, потрібно знати, що є поєднання продуктів, які можуть дуже нашкодити організму, наприклад, риба і молоко в один прийом, а також молочні продукти з квашеними, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами від фахівців, які продукти категорично не можна їсти разом, щоб не нашкодити організму.

Макарони та томатний соус

Макарони є крохмалистим вуглеводом, а томатний соус – кислотний продукт, а так, як ці два продукти перетравлюються в різному темпі, у шлунку починається процес бродіння, який може спричинити проблеми з ШКТ.

Огірки та помідори

Ці два овочі хоч і дуже корисні, але їх не можна, на думку експертів, їсти разом, тому що огірки – лужні, а помідори – кислотні. У поєднанні ці два продукти призводять до утворення солей в організмі.

М'ясо та бобові

Ці два продукти – білки, але не однакові, а рослинні та тварини. Їх поєднання може ускладнювати травлення.

Молочна каша та свіжий сік

У соках багато кислоти, які відповідають за перетравлення крохмалів у злаках. А ось кислота перетворює молоко на сирну масу, а потім на слизову в'язку речовину, яка дуже тяжка для травлення.

Молоко та банани

Банан – це фруктоза у чистому вигляді, яка у поєднанні з білком перетворюється на небезпечну для шлунка суміш. Фахівці стверджують, що поєднання білка, фруктози та крохмалю категорично заборонено, щоб не нашкодити організму.

Фрукти після овочів чи каш

У фруктах міститься цукор, і вони переварюються дуже швидко, а ось каші та овочі довго. Якщо одразу після основного обіду з каш та овочів їсти фрукти, то процес перетравлення сильно сповільнюється і це веде до тяжкості у шлунку.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...