Ягоди, овочі, каші, фрукти, зелень, молочні продукти, м'ясо, морепродукти та риба - продукти, які обов'язково мають бути в раціоні кожної людини для отримання вітамінів та необхідних мінералів. Але, потрібно знати, що є поєднання продуктів, які можуть дуже нашкодити організму, наприклад, риба і молоко в один прийом, а також молочні продукти з квашеними, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами від фахівців, які продукти категорично не можна їсти разом, щоб не нашкодити організму.
Макарони та томатний соус
Макарони є крохмалистим вуглеводом, а томатний соус – кислотний продукт, а так, як ці два продукти перетравлюються в різному темпі, у шлунку починається процес бродіння, який може спричинити проблеми з ШКТ.
Огірки та помідори
Ці два овочі хоч і дуже корисні, але їх не можна, на думку експертів, їсти разом, тому що огірки – лужні, а помідори – кислотні. У поєднанні ці два продукти призводять до утворення солей в організмі.
М'ясо та бобові
Ці два продукти – білки, але не однакові, а рослинні та тварини. Їх поєднання може ускладнювати травлення.
Молочна каша та свіжий сік
У соках багато кислоти, які відповідають за перетравлення крохмалів у злаках. А ось кислота перетворює молоко на сирну масу, а потім на слизову в'язку речовину, яка дуже тяжка для травлення.
Молоко та банани
Банан – це фруктоза у чистому вигляді, яка у поєднанні з білком перетворюється на небезпечну для шлунка суміш. Фахівці стверджують, що поєднання білка, фруктози та крохмалю категорично заборонено, щоб не нашкодити організму.
Фрукти після овочів чи каш
У фруктах міститься цукор, і вони переварюються дуже швидко, а ось каші та овочі довго. Якщо одразу після основного обіду з каш та овочів їсти фрукти, то процес перетравлення сильно сповільнюється і це веде до тяжкості у шлунку.
Близько десятої частини власників смартфонів у світі заклеюють об'єктив пристрою, побоюючись стеження. Фахівці визнають, що ризик справді існує, хоча для шпигунства потрібні чітко визначені умови. Про це пише ITsider, передають Патріоти України. Зловми...
Деякі фрукти містять значну кількість природних цукрів (переважно фруктозу, глюкозу і сахарозу). Ось список фруктів, які містять найбільше цукру на 100 грамів, передають Патріоти України.