Це може шокувати! Навіщо в чай додавали соду - лайфхаки з радянських часів

Відомий факт, що в Радянському Союзі провідники в чай підсипали соду, в столових працівники також цим грішили. Загалом, це була відносно поширена практика і частина культури чаювання за радянських часів. Розповідаємо, навіщо працівники додавали до чаю соду, передають Патріоти України.

Для чого додавали соду до чаю

  • Дехто вважає, що такий спосіб допомагав працівникам громадського харчування заощадити на чаї. На думку прихильників цієї теорії, сода допомагала створити видимість міцного чаю за мінімальних витрат на заварку.
  • Соду додавали до напою, щоб зробити чай більш смачним та насиченим. А поява темного відтінку кольору була лише приємним бонусом.
  • Такий спосіб заварювання чаю допомагав пом'якшити воду, яка була жорсткою через високий вміст мінералів, таких як кальцій і магній.Додавання соди також вважалося своєрідною традицією, яка передавалася з покоління в покоління — чай виходив насиченим і ароматним.
  • Завдяки соді, чашки та склянки після такого чаю було простіше мити, оскільки не залишалися розводів.

В чому секрет додавання соди до напою? Якщо в чай додати лимон, то заварений напій стане помітно світлішим. Від соди зворотний ефект -- колір напою темнішає. Так само покращується його аромат. Особливо це помітно при повторному заварюванні.

Для тих, хто хоче спробувати чай з содою, потрібно пам'ятати, що чай має бути розсипчастим. Якщо додати соду в пакетований чай, то, крім зміни смаку напою, більше нічого не станеться.

Є простий секрет! Як зупинити нічну тягу до їжі

субота, 1 листопад 2025, 9:49

Час спати, а все, про що ви можете думати, це чипси та печиво у вашій кухонній шафці. Хоча немає нічого поганого в тому, щоб перекусити солодким або солоним, вживання їжі перед сном може сприяти кислотному рефлюксу або розладу шлунка. А нічна тяга або ...

Шкірка не трісне! Як правильно зварити картоплю "в мундирі"

субота, 1 листопад 2025, 7:44

Страви з картоплі дуже популярні в українців. У багатьох салатах часто використовують картоплю, зварену "в мундирах", передають Патріоти України. Відомо, що така картопля корисніша за очищену. Але не у всіх виходить його зварити так, щоб шкірка не тріс...