Це може викликати харчове отруєння! Які продукти не можна готувати в мультиварці

Мультиварка полегшує життя тим, кому доводиться поєднувати роботу в офісі з домашніми обов'язками. Але якщо ви постійно готуєте в ній, вам варто знати деякі правила, передають Патріоти України.

Зазвичай процес приготування страв у мультиварці має лише один етап. Закладання до неї одночасно всіх інгредієнтів економить час і спрощує життя. В мультиварці можна готувати різні страви: від супів, тушкованих страв і гарнірів – до основних страв, м'яса й десертів.

Але як і з будь-яким кухонним приладом, важливо вживати запобіжних заходів, щоб їжа, яку ви готуєте, не містила бактерій. І є одна поширена помилка, якої припускаються багато людей і яка може спричинити серйозне харчове отруєння. Про те, що не можна готувати в мультиварці, розповідає Мirror.

До мультиварки не рекомендується класти заморожене м'ясо, овочі або готові заморожені страви, оскільки їхнє повне розморожування і початок приготування може забрати багато часу. А це означає, що продукти зберігатимуться в мультиварці за небезпечної температури протягом тривалого часу, що може призвести до зростання бактерій.

Щоб цього уникнути, краще спочатку розморозити заморожені інгредієнти в холодильнику, в холодній воді або в мікрохвильовій печі.

Єдиний виняток – якщо ви використовуєте готову їжу, на пакованні якої зазначено, що інгредієнти треба класти до мультиварки в замороженому стані.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...