
Чим небезпечні автомобільні акумулятори у квартирі, яку техніку категорично не можна живити від акумуляторів, читайте в матеріалі, передають Патріоти України.
Для живлення різноманітних домашніх приладів українці почали масово використовувати автомобільні акумулятори. Насамперед тому, що автомобільні акумулятори набагато дешевші ніж газові, дизельні та бензинові генератори. Але заряджати від них можна не всю техніку. Та й використання автомобільних акумуляторів вдома має свої застереження
На думку автомеханіка Андрія Маценко автомобільний акумулятор в умовах квартири становить значну загрозу. По-перше, він становить реальну шкоду для здоров’я в умовах квартири через те, що під час зарядки, з нього виділяється водень. Тому, якщо і живити прилади від акумулятора, то робити це краще на свіжому повітрі, в умовах квартири це хоча б на балконі.
По-друге, через використання акумулятора у квартирі чи будинку, може статися вибух, якщо водень та кисень будуть виділятися за наявності іскри. На думку експерта використовувати автомобільний акумулятор для живлення техніки не слід використовувати:
Ці домашні пристрої можна приєднати до автомобільного акумулятора за умови, якщо є перетворювач напруги (інвертор). Його необхідно приєднати до акумулятора, а вже самі пристрої – до інвертора.
Перш за все чутливу техніку для заряду якої не вистачить пускової потужності. Це газовий котел, холодильник, мікрохвильова піч, пральна машинка, духовка, інша чутлива техніка.
Інвертор, який приєднаний до акумулятора, при подачі енергії, наприклад до холодильника, подає неправильну, не чисту синусоїду форму напруги. Тому чутлива техніка після підключення до автомобільного акумулятора може не тільки поламатися, але й згоріти.
Домогосподарства, які намагаються зекономити на рахунках за електроенергію, попередили, що вимикати Wi-Fi-роутер на ніч - не найкраща ідея. Експерти пояснюють, що така "економія" може обернутися повільнішим інтернетом, додатковими витратами та навіть р...
Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.