Деякі фрукти містять значну кількість природних цукрів (переважно фруктозу, глюкозу і сахарозу). Ось список фруктів, які містять найбільше цукру на 100 грамів, передають Патріоти України.
Фрукт | Цукор (г/100 г) |
---|---|
Фініки (сухі) | 63–66 г |
Інжир (сухий) | 47–50 г |
Манго | 14–15 г |
Виноград | 15–17 г |
Банан | 12–15 г |
Черешня | 12–14 г |
Гранат | 13–14 г |
Лічі | 15–16 г |
Ананас | 10–13 г |
Яблуко (солодке) | 10–13 г |
Груша | 9–10 г |
Сухофрукти (фініки, інжир, родзинки тощо) містять найвищі концентрації цукру, бо в них менше води.
Фрукт | Цукор (г/100 г) |
---|---|
Авокадо | ~0.7 г |
Лимон/лайм | 1–2 г |
Малина | 4–5 г |
Полуниця | 4–6 г |
Чорниця | 9–10 г |
Кавун | 6–7 г |
У спекотні дні багато хто мріє про момент, коли опиниться вдома і зможе стати під струмені холодного душу. Однак вчені застерігають – такий спосіб освіжитись може бути не тільки шкідливим, але й становити неабияку небезпеку, передають Патріоти України....
Здоров’я – найцінніший ресурс, який потребує щоденної уваги. Харчування відіграє ключову роль у підтримці доброго самопочуття, профілактиці хвороб і навіть у боротьбі з серйозними захворюваннями. Видання зібрало список накорисніших продуктів, які зміцн...