Історія СРСР наповнена суперечностями та парадоксами, які залишилися навіть в пам’яті людей. Хтось згадує найсмачнішу шинку по 3 копійки, а хтось тотальні злидні та дефіцит, передають Патріоти України.
Черги у магазинах і обмежений асортимент були буденними явищами для жителів союзу, тому не дивно, що коли щось смачне з’являлося в магазинах, вони стрімголов туди бігли. Про те, які саме продукти мали популярність, розповідає OBOZ.UA.
Люди в СРСР були змушені після роботи стояти в чергах за їжею через те, що в іншому разі просто залишаться ні з чим. Але деякі з дефіцитних харчів були дійсно смачними на той час, тому всі намагалися в першу чергу отримати їх.
Білий хліб-"цегла"
Такий хліб не нарізали, тому можна було купити одразу велику кілограмову буханку. Саме через це і через приємний смак випічки, за нею вишиковувалися кілометрові черги одразу, як тільки її привозили.
Радянська жуйка
Оскільки західних товарів придбати в союзі було неможливо, люди створювали неймовірний попит на вітчизняну продукцію. Так, наприклад, дуже велику популярність мали жуйки. Ароматизаторів в них було вдосталь, тому їх так любили і дорослі, і діти.
Сметана "Любительська" у брикетах
Така сметана була доволі твердою, порівняно з класичною, та дещо нагадувала сучасну намазку. Її нарізали на шматочки, наносили на хліб, посипали цукром та їли, як перекус.
Плавлений сир у тюбиках
Візуально упаковка нагадувала зубну пасту. Попри те, що зовнішній вигляд цього продукту не дуже апетитний, колишні жителі СРСР заявляють, що такі сирки були смачними.
Морозиво
Перед кіосками з морозивом завжди були черги, адже всі хотіли охолодитися та спробувати знаменитий пломбір. Любителі СРСР й досі кажуть, що він був найсмачнішим, а зараз в магазинах немає нічого схожого.
Квас у бочці
Багаторазові склянки, бочки, які майже ніхто ніколи не мив компенсувалися дійсно смачним напоєм. Крім того, в СРСР було небагато способів врятуватися від спеки, тому квас був справжнім порятунком.
Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...
Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. ...