Це може здивувати! Названо продукти, які в СРСР мріяли спробувати всі

Історія СРСР наповнена суперечностями та парадоксами, які залишилися навіть в пам’яті людей. Хтось згадує найсмачнішу шинку по 3 копійки, а хтось тотальні злидні та дефіцит, передають Патріоти України.

Черги у магазинах і обмежений асортимент були буденними явищами для жителів союзу, тому не дивно, що коли щось смачне з’являлося в магазинах, вони стрімголов туди бігли. Про те, які саме продукти мали популярність, розповідає OBOZ.UA.

Люди в СРСР були змушені після роботи стояти в чергах за їжею через те, що в іншому разі просто залишаться ні з чим. Але деякі з дефіцитних харчів були дійсно смачними на той час, тому всі намагалися в першу чергу отримати їх.

Білий хліб-"цегла"

Такий хліб не нарізали, тому можна було купити одразу велику кілограмову буханку. Саме через це і через приємний смак випічки, за нею вишиковувалися кілометрові черги одразу, як тільки її привозили.

Радянська жуйка

Оскільки західних товарів придбати в союзі було неможливо, люди створювали неймовірний попит на вітчизняну продукцію. Так, наприклад, дуже велику популярність мали жуйки. Ароматизаторів в них було вдосталь, тому їх так любили і дорослі, і діти.

Сметана "Любительська" у брикетах

Така сметана була доволі твердою, порівняно з класичною, та дещо нагадувала сучасну намазку. Її нарізали на шматочки, наносили на хліб, посипали цукром та їли, як перекус.

Плавлений сир у тюбиках

Візуально упаковка нагадувала зубну пасту. Попри те, що зовнішній вигляд цього продукту не дуже апетитний, колишні жителі СРСР заявляють, що такі сирки були смачними.

Морозиво

Перед кіосками з морозивом завжди були черги, адже всі хотіли охолодитися та спробувати знаменитий пломбір. Любителі СРСР й досі кажуть, що він був найсмачнішим, а зараз в магазинах немає нічого схожого.

Квас у бочці

Багаторазові склянки, бочки, які майже ніхто ніколи не мив компенсувалися дійсно смачним напоєм. Крім того, в СРСР було небагато способів врятуватися від спеки, тому квас був справжнім порятунком.

А ви це знали? У СРСР боялися мікрохвильовок і усі думали, що вони заборонені

субота, 6 липень 2024, 22:55

Сьогодні більшість людей не можуть уявити собі комфортне життя без побутової техніки, наприклад, без пилососу або мікрохвильовки. Однак в СРСР ставлення до деяких приладів було зовсім іншим, передають Патріоти України. Існує навіть міф про те, що мікро...

А ви це знали? Чим замінити цукор під час приготування варення = три натуральні альтернативи

субота, 6 липень 2024, 21:30

Зазвичай, під час приготування варення кількість використаного цукру приблизно дорівнює кількості сировини, з якої воно виготовляється. Однак, є й інші натуральні замінники, які можуть стати чудовою альтернативою, передають Патріоти України. Чим можна ...