Чи знали ви, що навіть десерти та їжа швидкого приготування, можуть бути частиною збалансованого харчування? Насправді ви можете включати до свого раціону будь-яку їжу, але пам’ятайте, що її слід вживати в помірних кількостях, передають Патріоти України.
В Eat This, Not That поділились, зловживання яких продуктів може зашкодити вашому кишківнику. Пропонуємо ознайомитись зі списком та уникати регулярного переїдання таких продуктів, щоб підтримувати здоров’я травної системи.
Рафінований цукор
Рафінований цукор, що міститься у печиві, солодощах та напоях може нашкодити кишківнику, зменшуючи кількість корисних бактерій. Особливо шкідливий кукурудзяний сироп із високим вмістом фруктози, який підвищує ризик запалень. Це, своєю чергою, погіршує бар’єрну функцію кишківника, що може призвести до ожиріння та серцевих хвороб.
Оброблені продукти
Для здоров'я кишківника краще уникати цукру, кукурудзяного сиропу та оброблених продуктів. Для збереження вашого здоров’я та захисту мікрофлори, обирайте класичну натуральну їжу. Врахуйте, що ультраоброблені продукти містять багато цукру, солі та мало клітковини, що шкодить корисним бактеріям. Замість них додайте більше цільних продуктів, багатих на антиоксиданти.
Їжа, смажена у фритюрі
Їжа смажена у фритюрі – це приємний, проте шкідливий перекус. Така їжа може нашкодити кишківнику, сприяючи появі запалення та газів. Крім того, вона містить багато жирів та холестерину, що погано впливає на травлення і здоров’я серцево-судинної системи.
Енергетичні батончики
Багато протеїнових батончиків містять зайвий цукор та рафіновані вуглеводи, що шкодять кишківнику. Вони можуть уповільнювати метаболізм, перевантажуючи печінку та сприяти накопиченню зайвого жиру. Крім того, це також сприяє дисбалансу бактерій, а тому краще обирати батончики без доданого цукру та з мінімально обробленими інгредієнтами.
Алкоголь
Помірне вживання червоного вина може бути корисним для здоров’я, оскільки воно містить антиоксиданти, які захищають організм від хвороб. Це також є частиною популярної та ефективної середземноморської дієти, яка сприяє здоровому схудненню. Однак, надмірне споживання вина, як і будь-якого алкоголю, може негативно вплинути на мікрофлору кишківника. Обмежтеся одним келихом, щоб отримати користь, уникаючи шкоди для здоров’я.
Штучні підсолоджувачі
Штучні підсолоджувачі можуть негативно впливати на мікробіом, знижуючи кількість корисних бактерій і викликаючи проблеми з травленням. Це може призвести до змін у метаболізмі та толерантності до глюкози. Для підтримки здоров’я краще в помірних кількостях обирати натуральні підсолоджувачі, такі як мед або кленовий сироп.
Це найпростіший рецепт молочного коктейлю, з приготуванням якого впорається навіть дитина. Проте традиційний літній напій виходить дуже апетитним і на смак нічим не відрізняється від класичного варіанту, приготованого з використанням морозива, передают...
Як краще фарбуватися - на чисту чи брудну голову, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Зазвичай брудна голова — привід для поганого настрою. А чи можна фарбуватися на брудне волосся, чи треба мити голову перед фарбуванням. Дехто стверджує, щ...