Напій є природним стимулятором, який заряджає енергією та у помірній кількості приносить користь організму. Кожна друга людина на Землі обирає саме чай замість кави. До речі, цей напій більш популярний а Англії, а не на батьківщині - у Китаї, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Саме в чорному чаї є багато корисних елементів, які позитивно впливають на нервову систему та на роботу шлунково-кишківникового тракту. У чорному чаї багато мінералів, зокрема - фтору, марганцю, кальцію. У двох чашках цього напою міститься майже половина добової норми фтору, необхідного дорослій людині.
Знімає тривожність і розлади сну
Особливо це стосується людей, чутливих до кофеїну – тих, які після чашки кави страждають від безсоння, високого артеріального тиску і збільшення частоти серцевих скорочень. Завдяки чаю ваш сон стане набагато якіснішим.
Підтримує здоров'я ротової порожнини
Кава може збільшити ризик запалення ясен і зміну кольору зубів. Чай має антимікробні властивості і може зменшити ризик накопичення шкідливих бактерій у роті. Водночас він здатен сприяти накопиченню бактерій і мікроорганізмів, корисних для здоров’я. Це допомагає запобігти інфекціям порожнини рота та горла та загальним проблемам ротової порожнини.
Зменшиться холестерин
Щоправда, це станеться, тільки якщо ви раніше випивали філіжанку кави у френч-пресі або еспресо. Справа в тому, що до складу цих видів кави входять речовини, які здатні підвищити рівень поганого холестерину.
Рідше страждатимете від печії
У разі частого вживання кави може з’явитися печія, оскільки кофеїн впливає на м’яз, який перебуває між стравоходом та шлунком. В результаті в простір, що відкрився, надходить шлунковий сік.
Покращує розумову діяльність
Одна чашка чорного чаю на 10% покращує розумові здібності протягом 45 хвилин. А тонізуючі властивості його починають діяти вже за 30 хвилин після вживання і тривають протягом п’яти-шести годин.
Підживлення розсади на весні є важливим кроком для забезпечення здорового росту рослин і отримання багатого врожаю. Ось кілька порад, як правильно підживити розсаду, передають Патріоти України. Підживлення розсади на весні – це баланс між забезпеченням...
Нове дослідження, проведене Університетською клінікою Тюбінгена спільно з Німецьким центром досліджень діабету (DZD) та Інститутом імені Гельмгольца в Мюнхені, проливає світло на роль мозку в розвитку ожиріння, передають Патріоти України. Вчені встанов...