Це може здивувати! Що не можна їсти на сніданок, якщо хочете схуднути

Якщо ви хочете схуднути, деякі продукти на сніданок краще уникати, бо вони можуть спричинити стрибки цукру в крові, підвищити апетит або містять надто багато калорій при малій користі. Ось список того, що краще не їсти на сніданок, передають Патріоти України.


1. Солодкі пластівці та мюслі з цукром

  • Містять багато простих вуглеводів і майже не мають білка чи клітковини.
  • Викликають швидкий голод вже за 1–2 години після сніданку.

2. Білий хліб, тости, круасани

  • Рафіновані вуглеводи без поживної цінності.
  • Викликають інсуліновий сплеск і накопичення жиру.

3. Йогурти з добавками та фруктовими наповнювачами

  • Часто містять багато цукру, навіть якщо на упаковці написано "фітнес" або "лайт".

4. Фруктові соки (навіть натуральні)

  • Відсутність клітковини, високий вміст цукрів.
  • Краще їсти цілі фрукти.

5. Випічка: мафіни, пончики, булочки

  • Комбінація цукру, білого борошна та жирів — "калорійна бомба" без насичення.

6. Оброблені м'ясні вироби (ковбаси, сосиски)

  • Містять трансжири, багато солі, консерванти.
  • Не сприяють здоровому метаболізму.

7. Кава з великою кількістю цукру або вершків

  • Може додавати непомітно 100–300 ккал до сніданку.

Замість цього оберіть:

  • Омлет або яйця з овочами
  • Вівсянку на воді/рослинному молоці з ягодами
  • Грецький йогурт без цукру + горіхи/насіння
  • Хлібці з цільного зерна + авокадо/лосось
  • Смузі з овочів і білковим компонентом (напр. білковий порошок, насіння чіа)

Господиням на замітку! Які продукти небезпечно консервувати вдома

п’ятниця, 22 серпень 2025, 12:35

Сезон закруток у самому розпалі: українські господині активно готують банки з овочами, фруктами та соусами, аби взимку мати домашні запаси. Проте не всі продукти підходять для консервації, а деякі можуть швидко зіпсуватися, вибухнути у банках або стати...

Дачникам на замітку! Чому груші гниють просто на дереві і що з цим робити

п’ятниця, 22 серпень 2025, 12:07

Дачники, які вирощують на своїх ділянках овочі, ягоди та фрукти, знають про небезпечні для майбутнього врожаю захворювання культур, в першу чергу грибкові. Виникненню захворювань, зокрема, сприяє зайва волога, як це буває, наприклад із полуницею, на як...