Сніданок - важливе приймання їжі, адже він допомагає значно знизити ризик серцевого нападу та розвиток діабету, а ще покращує концентрацію. Однак, щоб отримати максимум користі, потрібно їсти правильні продукти, передають Патріоти України.
Дієтологиня Роксана Ехсані стверджує, що такі продукти — це не найкращий вибір для сніданку. Зокрема, в ковбасних виробах надто багато натрію, який може підвищити артеріальний тиск. Ба більше, в них містяться ще й насичені жири, які мають шкідливий вплив на здоров'я серця та судин. Експертка підкреслює, що вживання обробленого м'яса пов'язане з ризиком розвитку раку та хронічних захворювань.
За словами ще однієї дієтологині Келлі Макгрейн, якщо ви почнете свій ранок з тарілки солодких пластівців, то надто швидко знову відчуєте голод. Пояснюється це досить просто — такі продукти виготовляють з рафінованого борошна, в якому дуже маленька кількість клітковини. А ще в пластівцях багато цукру і практично немає білків.
В них зазвичай міститься велика кількість цукру, а ось інші поживні речовини практично відсутні. Дієтологиня Меггі Михальчик стверджує, що їх краще замінити натуральною кавою, в яку можна додати трішки меду та мигдальне молоко. Також фахівці рекомендують відмовитися від магазинних соків, а вживати на сніданок лише свіжовичавлені. В перших дуже багато цукру, а це може бути небезпечно для вашого здоров'я.
Дієтолог Дон Джексон Блатнер стверджує, що пшеничний хліб, на відміну від цільнозернового, негативно впливає на рівень цукру в крові. Його споживання спочатку різко підвищує енергію, а потім так само швидко знижує. Якщо ви робите на сніданок тост з авокадо, обов'язково використовуйте цільнозерновий хліб. І не забувайте додати білок.
В такій випічці міститься багато калорій, а ще цукру і насичених жирів. Крім цього, в кексах практично немає білка, а тому вони не здатні забезпечити довготривале відчуття ситості.
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...