Під час приготування фаршу для котлет більшість додає в перемелене м'ясо ціле яйце. Але, виявляється, робити так не варто, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Дехто вважає, що жовток і білок в котлетах — обов'язкові. Мовляв, без них фарш розвалюватиметься під час смаження на сковороді, а самі котлети погано триматимуть форму.
Насправді ж професіонали стверджують, що білка взагалі не повинно бути у фарші для котлет. Ціле яйце зробить страву надто жорсткою і сухою. Це можна пояснити тим, що і в м'ясі, і в яйцях велика кількість білків, які під час смаження поглинають вологу та згортаються.
Саме тому у фарш краще додавати лише жовток. Так котлети вийдуть соковитими, м'якими, але і не втратять форму під час смаження.
Аналогічно, досвідчені кухарі рекомендують замочувати білий хліб для фаршу не в молоці, а у звичайній воді. І знову ж таки, вся річ у великій кількості білка, який лише шкодить страві.
Не варто думати, що хліб у м'ясний фарш додають лише для економії вартісного продукту. Насправді він дуже важливий компонент. Адже саме завдяки хлібові котлети виходять соковитими, м'якими й ніжними. При цьому на 1 кг м'яса потрібно взяти не менше 250 г білого хліба, який замочують у воді.
Зверніть увагу, якщо ви готуєте котлети з яловичини або свинини без додавання курячого, індичого фаршу, потрібно додавати і білок, і жовток. Інакше котлети втратять весь сік під час приготування
Оливкова олія є невід'ємною складовою частиною середземноморської дієти. Але чи можна смажити на оливковій олії? Давайте розбиратися, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Згідно з історичними свідченнями, перше задокументоване використання о...
Натан Кіла, старший викладач хімії в університеті Тасманії (Австралія) пояснив у чому різниця між пральним порошком гелем для прання та капсулами. За словами вченого у всіх засобах є і недоліки й переваги, передають Патріоти України. Активними інгредіє...