Залишки їжі завжди зазвичай ніхто не викидає, але один експерт назвав продукти, які ніколи не слід розігрівати через небезпеку для здоров’я, передають Патріоти України з посиланням на TikTok дієтолога Харіні Бала.
Шпинат
За словами дієтолога Харіні Бала, шпинат містить нітрати, рівень яких зростає під час варіння.
При високій температурі, наприклад, під час повторного нагрівання листової зелені - нітрати перетворюються на нітрозаміни, сполуку, пов’язану з раком.
"Будь ласка, не розігрівайте свій шпинат, просто з’їжте його відразу, як тільки ви його приготуєте", - сказала дієтолог.
Вона зазначила, що сполуки в розігрітих овочах "токсичні".
Чай
При повторному нагріванні антиоксидантні властивості чаю розщеплюються, а рівень дубильних речовин, що сприяє гіркому смаку, підвищується. Бала також стверджує, що будь-які "сплячі бактерії" в чаї стануть активними при повторному нагріванні, створюючи ризик для здоров’я споживачів.
Рис
Експерт розповіла, що в охолодженому рисі утворюються небезпечні бактерії.
"Але якщо ви готуєте рис вранці і зберігаєте його в холодильнику на ніч, щоб з’їсти наступного дня, існує величезна ймовірність утворення Bacillus cereus", - сказала вона.
Bacillus cereus - це тип бактерій, які зазвичай вражають крохмалисті продукти та призводять до харчового отруєння, яке часто називають "синдромом смаженого рису", серйозного захворювання, яке в рідкісних випадках призводить до смерті.
Коли ви чуєте фразу "токсична людина", що приходить вам на думку? Можливо, маніпулятор або хтось, хто постійно псує настрій. Насправді ж токсичність проявляється у різних формах, і ось 9 найпоширеніших типів, з якими краще не мати справ, передають Патр...
Ідеальних людей і стосунків не існує. Кожні відносини потребують уваги і роботи над собою. Якщо ми це забуваємо, виникають проблеми: відчуття незадоволеності, порожнечі або неповноцінності, передають Патріоти України. Психологічна гра «Виберіть серце» ...