
Вівсянка - один із найпопулярніших сніданків серед тих, хто дбає про здоров’я. Вона багата на клітковину, білки, вітаміни В1 і Е, ненасичені жири та мінерали, зокрема магній, залізо і цинк. Регулярне споживання покращує травлення, підтримує роботу серцево-судинної системи, знижує рівень цукру в крові та зміцнює імунітет, передають Патріоти України.
Але не всім варто їсти вівсянку. Людям із чутливим шлунком, запальними захворюваннями кишечника, хворобою Крона або виразковим колітом слід бути обережними та віддавати перевагу більш легким варіантам страв із вівсянки.
Вівсянка також може завдати шкоди тим, хто страждає на целіакію або непереносимість глютену: звичайні магазинні хлопці часто містять сліди глютену, що може викликати алергічні реакції, проблеми зі шлунком і навіть анафілаксію. У таких випадках краще обирати безглютенові варіанти або замінювати вівсянку іншими крупами, наприклад, пшеном.
Для тих, хто худне, важливо не перетворювати корисну кашу на калорійну «бомбу». Не додавайте багато цукру, меду, сухофруктів чи арахісового масла. Найбезпечніший варіант — варити вівсянку на воді або молоці, додавати свіжі фрукти, горіхи або трохи натурального йогурту.
Навіть дрібні звички можуть зіпсувати перше враження або похитнути стосунки. Переривання, брак уваги чи постійні скарги - ці сигнали помічають швидше, ніж ви думаєте. Час перевірити себе, передають Патріоти України. Перериваючи когось, ви показуєте: «М...
Подорожуючи Україною, можна помітити, що між полями часто тягнуться смуги дерев. Вони захищають ґрунти від вітрів, утримують вологу й допомагають підвищувати врожайність, передають Патріоти України. Проте багато з них давно не доглядаються — там лежить...