Це може зіпсувати життя! Ось чого не можна робити з обручкою після розлучення


Навколо обручок здавна існувало чимало народних прикмет. Ці прикраси є символом щасливої та міцної родини. Однак, не кожна пара може впоратися з тягарем шлюбу, передають Патріоти України. І після розлучення з'являється запитання: а що робити з обручкою?

Традиція носити обручки: звідки вона прийшла

Така традиція зародилася ще у Стародавньому Єгипті. В давнину люди вірили, що від безіменого пальця до серця йде судина, яка відповідає за кохання. Коли людина одягала на безіменний палець перстень, то ніби показувала всім, що її серце вже "зайняте". Багато народів згодом перейняли цю традицію. І навіть в церкві обручки стали символом відданості і вірності.

Сьогодні до обручки можна ставитися по-різному. Хтось її вважає лише прикрасою, а для когось вона несе надзвичайно велике значення. У наших пращурів навіть існувало повір'я, якщо втратити обручку, то це призведе до сварок в сім'ї і навіть розлучення. Заборонялося і давати приміряти цю прикрасу іншим. Вважалося, що цим чужа людина ніби втручається в сімейне життя. За традиціями деяких країн обручку не знімають з руки взагалі до моменту появи у родині дитини.

Чого не можна робити з обручкою після розлучення: народні прикмети

Більшість людей після розлучення залишають обручку у себе. Дехто носить її на безіменному пальці іншої руки. Однак психологи стверджують, що це погане рішення. Прикраса буде постійно нагадувати вам про шлюб, який закінчився, про втрату кохання і іншої людини.

В давніх повір'ях взагалі дуже негативно відносилися до того, щоб залишити обручку після розлучення. Вважалося, що вона притягуватиме у життя негативну енергію, псуватиме нові відносини. Також цю прикрасу не зберігали у скринці з іншими аксесуарами. Існувала прикмета, що вона так "блокує" потік добробуту, не дає створити нову міцну родину.

Що робити з обручкою після розлучення

Звичайно, кожен вирішує сам, як позбутися обручки після розлучення. Однак також варто прислухатися і до народної мудрості наших предків:

  • обручку забороняється дарувати — разом з нею іншій людині ви віддаєте нещасливу долю;
  • не слід використовувати її для наступного одруження — нова сім'я розпадеться.

За традиціями обручку можна віддати колишній дружині/чоловікові. Так ви "розриваєте" зв'язок з ними. Також можна її продати, а на виручені кошти придбати іншу прикрасу. Дозволяється і переплавляти перстень, щоб виготовити з нього щось нове.

Як замаринувати скумбрію в домашніх умовах - шикарний результат гарантовано

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:12

Якщо раніше ви ніколи не маринували рибу, прийшов часце виправити. Рецепт дуже простий та легкий. Ніяких довгих варінь маринадів та очікувань, передають Патріоти України. А рибка виходить така смачна, що ви раз за разом будете хотіти її робити та їсти....

Чому хворі зуби мають негативний вплив на загальний стан дитячого організму?

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:27

Стан ротової порожнини безпосередньо впливає на організм людини, при чому в багатьох аспектах відразу. Якщо ми говоримо про дитину, слідкувати за здоров'ям зубів потрібно обов'язково, і робити це треба дуже ретельно. . Слід розуміти, що молочні зубки ...