Це може звести нанівець всі зусилля! ТОП-4 проблеми, яких найбільше боїться розсада перцю

Найтрепетніше ставлення у дачників до розсади томатів, перцю і баклажанів. Складно вибрати з цієї трійці культуру, до якої ставлення було б виняткове. Але з упевненістю можна сказати, щоб розсада перців добре розвивалась, потрібно враховувати деякі особливості, передають Патріоти України.

Чого найбільше боїться розсада перців.

Браку освітлення

Брак світла позначається на темпах росту. Ознакою порушення є листя, що скручується. Рекомендується встановлювати ємності з саджанцями в освітлених місцях або вмикати підсвічування.

Нестачі добрив

Брак поживних речовин у ґрунті також призводить до скручування листя. Брак калію, фосфору, інших елементів, так само як і надлишки азоту, можуть спровокувати деформації.

Пошкодження коренів

Часто говорять про те, що перець не любить пікіровку. Перці взагалі не вітають зайву пересадку, нестачу вологи і переохолодження ґрунту.

Хвороб і шкідників

Це може бути вірусна інфекція, нашестя попелиці, білокрилки. Ознакою порушень знову ж таки може слугувати скручування і пожовтіння листя.

А ви це знали? Деякі цитрусові змінюють дію ліків - лікар розповів про неочікувану проблему

понеділок, 20 травень 2024, 12:30

Насправді це досить цікава тема, яка, на жаль, дещо недооцінена. Виявляється, грейпфрутовий сік може взаємодіяти з низкою ліків. Це антидепресанти, ліки проти високого тиску, антибіотики та ліки для розрідження крові, пояснює сімейний лікар Михайло Цюр...

Особливий психологічний тест: Оберіть светр і дізнайтеся, до якого типу людей ви належите

понеділок, 20 травень 2024, 12:07

Хочете зазирнути у глибини своєї особистості? Цей оригінальний психологічний тест допоможе вам зробити це. Просто оберіть один із запропонованих светрів і дізнайтеся, до якого типу людей ви належите. Деталі. Перед вами просте завдання: необхідно подиви...