Це можливо! ТОП-10 продуктів, заморозити які вам навіть не спаде на думку

Часник, яйця, трави, борошно, ковбаси - ось тільки деякі з продуктів, які нескінченно довго можна зберігати в морозильній камері, передають Патріоти України.

Заморожування продуктів, що їх ми не збираємося вживати відразу, – це метод, який використовуємо найчастіше для збереження харчів і запобігання їхньому псуванню. Проте є деякі з них, які ми ніколи не заморожуємо, але які можна зберігати місяцями в морозилці без всякої для них шкоди.

Печиво, тістечка та шоколад: ці солодощі є продуктами, які ми зазвичай не заморожуємо, але їх можна зберігати в такий спосіб протягом чотирьох – шести місяців без будь-яких проблем. Звісно, краще попередньо розфасовувати на порції, щоб мати можливість розморозити їх у міру необхідності.

Картопляні чипси: картопляні чипси та інші закуски часто набувають затхлого смаку, коли упаковка відкрита деякий час. Помістивши їх у морозильну камеру, ми позбудемося цієї проблеми.

Ковбаса: ковбаси, як-от сальтисон, прекрасно зберігаються в прохолодних, сухих і провітрюваних місцях. Але якщо вони містяться там довгий час, починають твердіти та втрачають смак. Розділивши сальтисон на порції, його зручно помістити в морозильник і діставати за потреби.

Яйця: якщо відокремити жовтки від білків і помістити їх у різні посудини, то в такий спосіб яйця можна зберігати в морозильній камері до 12 місяців.

Часник: зубчики можна заморозити окремо та загорнути в алюмінієву фольгу. Щоправда, необхідно знати, що так їх можна зберігати не більш ніж 2 місяці, після чого смакові якості починають змінюватися.

Фрукти: їх також можна зберігати в морозильній камері, хоча деякі спершу необхідно обробити. Наприклад, яблука повинні бути попередньо приготовані, щоб запобігти появі гнилі. Шпинат краще заморозити у вигляді пюре, щоб не почорнів, а персики розділити навпіл і присипати цукром. Полуниця, ожина та чорниця морозяться цілими без особливої підготовки.

Борошно: його не просто можна морозити, це робити рекомендується. Кондитери воліють використовувати заморожене борошно, тому що холодні інгредієнти роблять листкове тісто більш свіжим.

Молочні продукти: можуть бути заморожені, але ви повинні помістити їх у морозильну камеру, розділену на різні контейнери, оскільки обсяг рідини збільшується під час заморожування. Крім того, важливо їх не розморожувати відразу, діставши з морозилки, а спершу помістити в холодильник, а вже потім починати використовувати на свій розсуд.

Трави: чебрець, розмарин та імбир, наприклад, можна довго зберігати в морозильній камері, їх не потрібно розморожувати під час приготування їжі.

Соуси: якщо залишився соус, його можна помістити в морозильну камеру, але тільки обов'язково в пластиковому або скляному посуді.

Вчені з’ясували, яка кава найкраще захищає серце. Ви точно п’єте не ту!

середа, 10 грудень 2025, 11:45

Норвезькі дослідники з Університету Тромсе вирішили з’ясувати, яка кава найкорисніша для серцево-судинної системи. Вони проаналізували дані понад 21 тисячі дорослих віком від 40 років (середній - 56), беручи до уваги вагу, харчові звички, рівень фізичн...

Як знизити рівень кортизолу: ТОП-5 ефективних способів заспокоїти нерви та відновити спокій

середа, 10 грудень 2025, 11:15

Стрес став невід’ємною частиною нашого життя, і його надлишок впливає на здоров’я, енергію та настрій. Коли стрес триває постійно, рівень кортизолу різко зростає. На щастя, існують прості, але ефективні способи стабілізувати гормони та повернути внутрі...