Це не депресія! Психологи розповіли, як відрізнити хворобу від звичайнісінької ліні

Лінь є частиною характеру будь-якої людини, більшою чи меншою мірою. Але іноді вона може бути ознакою хвороби, попередили психологи. Вони пояснили, у яких випадках марно намагатися взяти себе в руки і час іти до лікаря, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Людям властиво ухилятися від зусиль, які їм здаються надмірними, інакше кажучи, лінуватися. Іноді навіть кажуть, що лінь — це двигун прогресу: безліч винаходів з'явилося на світ через те, що комусь захотілося полегшити собі життя. Схильність людей до ліні можна простежити навіть у мовах народів світу, зазначили експерти.

Що людина — істота лінива, знають, наприклад, дослідники мов. Вони вивели закономірність в еволюції всіх мов, що в міру того, як мови живуть і розвиваються, люди починають лінуватися з вимовою складних звуків. Через це ми спрощуємо їх від покоління до покоління, зазначили фахівці.
За їх словами, дуже часто лінь — це, по суті, захисна реакція організму, яка допомагає позбутися зайвої роботи.

Є лінь нормальна, коли люди захищають самі себе від безглуздої роботи, яку їм або пропонують інші люди, або ж вони самі за звичкою звалюють на свої плечі. Тоді лінь дає змогу почекати, одуматися, і частина роботи втрачає актуальність. Тобто лінь може бути захистом від надлишкової роботи, яку надто енергійні люди іноді намагаються нав'язати собі й оточуючим, пояснили психологи.
Але буває ситуація зовсім іншого типу, лише зовні схожа з проявом ліні — коли людина не може себе змусити здійснювати абсолютно необхідні дії. Це вже хворобливий стан, за якого, можливо, необхідна допомога фахівця.

Це, найімовірніше, йдеться про депресію. У разі виникнення цього розладу треба йти до психіатра. Зараз є багато антидепресантів, які допоможуть від депресії. Будь-яка людина, яка раптово змінилася і перестала бути схожою на себе колишню, раптом стала не в змозі зробити найпростіших зусиль, такій людині треба порадити шукати допомоги у психіатра або допомоги у антидепресантів. Якщо це стає проблемою, що повторюється, допоможе лікування, уточнили експерти.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...