Картопля з тюфтельками в духовці – смачне, ситне і неймовірно смачне блюдо. Його можна приготувати і в будні, та з нагоди якогось торжества. Від вас потрібні мінімальні затрати часу і продуктів. Бажаємо успіхів в кулінарних справах, передають Патріоти України.
Крок №1. Видаляємо шкірку з картоплі. Плоди промиваємо та нарізаємо шматочками середнього розміру. Подрібнену картоплю кладемо на розігріту сковороду. Обсмажуємо, використовуючи масло. Вогонь повинен бути великим. Це прискорить процес смаження і утворення рум'яної скоринки.
Крок №2. Беремо скляну форму для запікання. Викладаємо обсмажені шматочки картоплі. Розподіляємо їх по всій поверхні дна.
Крок №3. Тепер переходимо до тефтелі. Можна використовувати готовий фарш, але краще зробити його власноруч. Свинину чи яловичину пропускаємо через м'ясорубку. В отриману масу додаємо подрібнену цибулю, рубану зелень, одне яйце, спеції, трохи часнику і панірувальних сухарів. З фаршу формуємо середні за розміром кульки. Укладаємо їх у форму поверх картоплі.
Крок №4. Хочете, щоб страва покривала рум'яна кірочка? Тоді посипаємо картоплю і м'ясні кульки тертим сиром.
Крок №5. Розігріваємо духовку (180 °C). Відправляємо в неї форму з вмістом. Картопля з тюфтельками в духовці буде готуватися близько години. За 10 хвилин до закінчення процесу посипаємо блюдо ще одним шаром тертого сиру.
Крок №6. Дістаємо з духовки картопельку з тюфтельками. Розподіляємо страву по тарілках, посипавши рубаною зеленню. Можна запрошувати домочадців до столу.
Приготування:
1. Гриби промиваємо, видаляючи з них пісок і бруд.Знімаємо лушпиння з цибулі. М'ясо нарізаємо шматочками. Які подальші дії? Пропускаємо через м'ясорубку подрібнену цибулю, свинину і грибочки.
В отриманий фарш додаємо яйце і спеції. Солимо, вимішуємо вручну.
2. Очищаємо і промиваємо картоплю. Нічого нарізати не потрібно. Картоплини цілком викладаємо у форму для запікання.
3. Приступаємо до формування кульок з фаршу. Тюфтельки викладаємо у форму, розташувавши їх між картоплин.
4. У кухлик вливаємо півлітра води. Ставимо на вогонь, чекаємо моменту кипіння. Тепер прибираємо кухлик з плити. Кладемо в нього бульйонний кубик. Помішуємо, поки він не розчиниться. Додаємо рубану зелень і кілька горошин перцю. Цим бульйоном поливаємо картоплини і тефтелі.
5. У розігріту духовку ставимо форму з майбутнім стравою. Запікаємо до тих пір, поки рідина повністю не вбереться в м'ясні кульки і картоплю. Дістаємо форму з духовки. Страву посипаємо тертим сиром і знову відправляємо в духовку. Появу рум'яної скоринки вкаже на те, що страва готова до подачі на стіл. Цей рецепт тюфтельок з картоплею в духовці не передбачає гарніру, адже страва виходить досить ситним і калорійним.
Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...
Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...