Це неймовірна смакота! Картопля з тюфтельками в духовці - кілька варіантів гарячої страви

Картопля з тюфтельками в духовці – смачне, ситне і неймовірно смачне блюдо. Його можна приготувати і в будні, та з нагоди якогось торжества. Від вас потрібні мінімальні затрати часу і продуктів. Бажаємо успіхів в кулінарних справах, передають Патріоти України.

Картопля з тюфтельками в духовці: покроковий рецепт

Продуктовий набір:
  • 100 г сиру;
  • 5-6 картоплин;
  • спеції (перець, сіль);
  • 100 мл томатного соусу;
  • тефтелі – 15-20 шт.;
  • 1/5 склянки масла рослинного.
  • Інструкція по приготуванню

    Крок №1. Видаляємо шкірку з картоплі. Плоди промиваємо та нарізаємо шматочками середнього розміру. Подрібнену картоплю кладемо на розігріту сковороду. Обсмажуємо, використовуючи масло. Вогонь повинен бути великим. Це прискорить процес смаження і утворення рум'яної скоринки.

    Крок №2. Беремо скляну форму для запікання. Викладаємо обсмажені шматочки картоплі. Розподіляємо їх по всій поверхні дна.

    Крок №3. Тепер переходимо до тефтелі. Можна використовувати готовий фарш, але краще зробити його власноруч. Свинину чи яловичину пропускаємо через м'ясорубку. В отриману масу додаємо подрібнену цибулю, рубану зелень, одне яйце, спеції, трохи часнику і панірувальних сухарів. З фаршу формуємо середні за розміром кульки. Укладаємо їх у форму поверх картоплі.

    Крок №4. Хочете, щоб страва покривала рум'яна кірочка? Тоді посипаємо картоплю і м'ясні кульки тертим сиром.

    Крок №5. Розігріваємо духовку (180 °C). Відправляємо в неї форму з вмістом. Картопля з тюфтельками в духовці буде готуватися близько години. За 10 хвилин до закінчення процесу посипаємо блюдо ще одним шаром тертого сиру.

    Крок №6. Дістаємо з духовки картопельку з тюфтельками. Розподіляємо страву по тарілках, посипавши рубаною зеленню. Можна запрошувати домочадців до столу.

    Картопля з тюфтельками в духовці в сметанному соусі

    Необхідні інгредієнти:
  • середня цибулина;
  • 1 ст. л томат. пасти;
  • часник – пара зубчиків;
  • 1 кг картоплі;
  • улюблені спеції;
  • 60 г рису;
  • 170 мл сметани;
  • м'ясний фарш – 450 р.
  • Практична частина:


    1. У мисці з'єднуємо подрібнений часник, пасту і майонез. Додаємо улюблені спеції, перемішуємо.
    2. Промиту і очищену картоплю подрібнюємо часточками. Якщо бульби дрібні то просто розрізаємо навпіл. Підсолюємо. У чашку з картоплею викладаємо
    3. 2/3 приготовленої раніше сметанної суміші. Що далі? Треба це все перемішати.
    4. У чашку з фаршем, додаємо зварений рис. Туди ж викладаємо подрібнену цибулю. Солимо. Можна посипати фарш перцем. Яйце в даному випадку використовувати не треба – тефтелі будуть тримати форму завдяки рісу. Чистими і мокрими руками починаємо катати м'ясні кульки. З наявного у нас кількості продуктів вийде 8-9 тефтелек.
    5. Беремо жароміцну форму. Її дно обмазуємо маслом. Викладаємо половину картопляних скибочок. Поверх них будуть розташовуватися тефтелі. Другою половиною часточок картоплі заповнюємо простір між м'ясними кульками. Залишилася сметанною сумішшю поливаємо блюдо. Все це запечатуємо фольгою.
    6. Форму з розташованими в ній інгредієнтами ставимо в розігріту духовку. Щільно закриваємо дверцята. При 180 °C картопля з тюфтельками в духовці буде випікатися 60 хвилин. Можна зайнятися домашніми справами, але не забудьте зняти фольгу за 20 хвилин до закінчення процесу смаження. Готову страву розподіляємо по порційних тарілках. Бажаємо всім приємного апетиту!

    Ще один рецепт

    Список продуктів:
  • одне яйце;
  • 100 г сиру;
  • середня цибулина;
  • бульйонний кубик з грибним смаком;
  • спеції;
  • 200 г грибів;
  • 1 кг картоплі;
  • пучок зелені;
  • 05 кг свинини (м'якоть).
  • Приготування:

    1. Гриби промиваємо, видаляючи з них пісок і бруд.Знімаємо лушпиння з цибулі. М'ясо нарізаємо шматочками. Які подальші дії? Пропускаємо через м'ясорубку подрібнену цибулю, свинину і грибочки.

    В отриманий фарш додаємо яйце і спеції. Солимо, вимішуємо вручну.

    2. Очищаємо і промиваємо картоплю. Нічого нарізати не потрібно. Картоплини цілком викладаємо у форму для запікання.

    3. Приступаємо до формування кульок з фаршу. Тюфтельки викладаємо у форму, розташувавши їх між картоплин.

    4. У кухлик вливаємо півлітра води. Ставимо на вогонь, чекаємо моменту кипіння. Тепер прибираємо кухлик з плити. Кладемо в нього бульйонний кубик. Помішуємо, поки він не розчиниться. Додаємо рубану зелень і кілька горошин перцю. Цим бульйоном поливаємо картоплини і тефтелі.

    5. У розігріту духовку ставимо форму з майбутнім стравою. Запікаємо до тих пір, поки рідина повністю не вбереться в м'ясні кульки і картоплю. Дістаємо форму з духовки. Страву посипаємо тертим сиром і знову відправляємо в духовку. Появу рум'яної скоринки вкаже на те, що страва готова до подачі на стіл. Цей рецепт тюфтельок з картоплею в духовці не передбачає гарніру, адже страва виходить досить ситним і калорійним.

    ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

    четвер, 28 березень 2024, 18:57

    Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

    Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

    четвер, 28 березень 2024, 18:07

    Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...