Картопля з тюфтельками в духовці – смачне, ситне і неймовірно смачне блюдо. Його можна приготувати і в будні, та з нагоди якогось торжества. Від вас потрібні мінімальні затрати часу і продуктів. Бажаємо успіхів в кулінарних справах, передають Патріоти України.
Крок №1. Видаляємо шкірку з картоплі. Плоди промиваємо та нарізаємо шматочками середнього розміру. Подрібнену картоплю кладемо на розігріту сковороду. Обсмажуємо, використовуючи масло. Вогонь повинен бути великим. Це прискорить процес смаження і утворення рум'яної скоринки.
Крок №2. Беремо скляну форму для запікання. Викладаємо обсмажені шматочки картоплі. Розподіляємо їх по всій поверхні дна.
Крок №3. Тепер переходимо до тефтелі. Можна використовувати готовий фарш, але краще зробити його власноруч. Свинину чи яловичину пропускаємо через м'ясорубку. В отриману масу додаємо подрібнену цибулю, рубану зелень, одне яйце, спеції, трохи часнику і панірувальних сухарів. З фаршу формуємо середні за розміром кульки. Укладаємо їх у форму поверх картоплі.
Крок №4. Хочете, щоб страва покривала рум'яна кірочка? Тоді посипаємо картоплю і м'ясні кульки тертим сиром.
Крок №5. Розігріваємо духовку (180 °C). Відправляємо в неї форму з вмістом. Картопля з тюфтельками в духовці буде готуватися близько години. За 10 хвилин до закінчення процесу посипаємо блюдо ще одним шаром тертого сиру.
Крок №6. Дістаємо з духовки картопельку з тюфтельками. Розподіляємо страву по тарілках, посипавши рубаною зеленню. Можна запрошувати домочадців до столу.
Приготування:
1. Гриби промиваємо, видаляючи з них пісок і бруд.Знімаємо лушпиння з цибулі. М'ясо нарізаємо шматочками. Які подальші дії? Пропускаємо через м'ясорубку подрібнену цибулю, свинину і грибочки.
В отриманий фарш додаємо яйце і спеції. Солимо, вимішуємо вручну.
2. Очищаємо і промиваємо картоплю. Нічого нарізати не потрібно. Картоплини цілком викладаємо у форму для запікання.
3. Приступаємо до формування кульок з фаршу. Тюфтельки викладаємо у форму, розташувавши їх між картоплин.
4. У кухлик вливаємо півлітра води. Ставимо на вогонь, чекаємо моменту кипіння. Тепер прибираємо кухлик з плити. Кладемо в нього бульйонний кубик. Помішуємо, поки він не розчиниться. Додаємо рубану зелень і кілька горошин перцю. Цим бульйоном поливаємо картоплини і тефтелі.
5. У розігріту духовку ставимо форму з майбутнім стравою. Запікаємо до тих пір, поки рідина повністю не вбереться в м'ясні кульки і картоплю. Дістаємо форму з духовки. Страву посипаємо тертим сиром і знову відправляємо в духовку. Появу рум'яної скоринки вкаже на те, що страва готова до подачі на стіл. Цей рецепт тюфтельок з картоплею в духовці не передбачає гарніру, адже страва виходить досить ситним і калорійним.
Цей яблучний пиріг - справжнє втілення осіннього затишку. Він готується всього за годину, але здатен підкорити серце кожного, хто його скуштує. Аромат кориці, ніжна текстура тіста та соковиті яблука створюють десерт, який стане зіркою вашого столу, пер...
Якщо ви часто перебуваєте на сонці, вас може хвилювати ризик розвитку меланоми - небезпечного раку шкіри. Але нове дослідження показує, що існує спосіб знизити цей ризик, який виходить за межі сонцезахисного крему, передають Патріоти України. У дослідж...