Це неймовірно смачно! Як приготувати млинці з шинкою та сиром - простий рецепт

На вихідних хочеться урізноманітнити звичне меню новими стравами. І якщо ви вже робили на сніданок ароматні бельгійські вафлі, приготуйте цього разу солоні млинці зі смачною начинкою. theLime ділиться з вами простим рецептом, передають Патріоти України.

Інгредієнти для млинців: молоко (200 мл), борошно (1 склянка), яйця (1 шт.), вершкове масло (20 г у тісто та 20 г для смаження), цукор (1 ч. л.), сіль (щіпка).

Інгредієнти для начинки: шинка (150 г), сир (150 г), базилік (за бажанням).

Приготування:

Спочатку готуємо тісто: у велику миску просіюємо борошно, додаємо сіль, цукор та одне яйце. Потім невеликими порціями вводимо молоко, перемішуємо вінчиком, щоб не було грудочок. Залишаємо тісто хвилин на 15-20.

Тим часом приготуємо начинку: шинку нарізаємо тонкими скибочками, а сир тремо на терці.

У тісто, що настоялося, додаємо розтоплене вершкове масло. Перемішуємо і починаємо смажити млинці.

Сковороду з антипригарним покриттям добре розігріваємо, беремо ополоник і наливаємо порцію тіста на розпечену поверхню. Ритмічно розподіляємо тісто по всій сковороді тонким шаром. Смажимо з одного боку, а потім за допомогою лопатки перевертаємо на іншу. Обсмажуємо з другого боку до золотавої скоринки і перекладаємо на тарілку. Проробляємо те саме з рештою тіста. На одну порцію необхідно два млинці.

На готовий млинець викладаємо трохи шинки та сиру, за бажанням можна додати трохи подрібненої зелені, наприклад, базиліка.

Загортаємо млинець конвертиком - його можна підігріти в мікрохвильовій печі або обсмажити на сковороді.

Також з млинцями можна подати салат із помідорів та руколи. Для цього овочі та зелень миємо, нарізаємо і складаємо в салатник. Робимо заправку з перцю, олії та оцту, поливаємо нею салат.

Подаємо апетитні млинці та салат на сніданок і насолоджуємося смаком.


Це варто знати! Чи зневоднює нас кава

вівторок, 16 грудень 2025, 23:10

Для багатьох із нас аромат кави вранці є одним із найефективніших способів розпочати день. Однак коли ми тягнемося до улюбленої чашки гарячого напою, тихий голос в глибині свідомості повторює попередження про те, що кава нібито вимиває воду з організму...

А ви це знали? Не в холодильнику: Ось де зберігати шоколад, щоб він довго залишався смачним

вівторок, 16 грудень 2025, 19:10

Перед різдвяно-новорічними святами у наших домівках може зібратися непоганий запас шоколаду: від цукерок до інших виробів. З часом ви можете виявити, що цей шоколад став крейдяним або втратив свій насичений смак, передають Патріоти України. Часто це т...