
Медики-дослідники, які раніше пояснювали, чому не рекомендується пити каву натще, назвали фрукти, які варто вживати тим, хто піклується про здоров'я серця, передають Патріоти України.
У першу чергу, як пише ресурс parade.com, фрукти допоможуть людям, які люблять солодке, зменшити кількість продуктів, що з'їдаються, з підвищеним вмістом цукру. Адже вони шкодять серцево-судинній системі.
Так, лікар-кардіолог Джоел Кан стверджує, що щоденне вживання фруктів допомагає знизити ризик серцево-судинних захворювань та покращує роботу мозку.
Наукові дослідження свідчать, що такі властивості мають багато фруктів, у тому числі виноград, чорниця, гранати, яблука, а також авокадо. Вони також сприяють відновленню серця після операції, зниженню артеріального тиску, зменшенню окислювального стресу в організмі та підвищенню рівня «хорошого» холестерину. Антиоксиданти, що містяться у фруктах, допомагають покращенню кровопостачання мозку, що особливо важливо для людей похилого віку.
Читайте також: Може довести до інфаркту: кому не можна їсти червону ікру
«З'ясовано, що полуниця знижує рівень холестерину та ризик серцево-судинних захворювань», — стверджує доктор Кан і додає, що гранати особливо багаті на антиоксиданти і сприяють зниженню рівня холестерину при регулярному вживанні.
А яблука, яким віддає перевагу сам кардіолог, багаті на клітковину, яка підтримує здоров'я кишечника. Це, у свою чергу, пов'язане зі здоров'ям серця: дієта з високим вмістом клітковини пов'язана з нижчим ризиком серцево-судинних захворювань.
Водночас його колега, доктор медичних наук Чонсі Крендалл, називає найкориснішим для серця фруктом манго: «Манго — відмінне джерело магнію та калію, які сприяють зниженню артеріального тиску».
Смачний домашній бульйон - це класика будь-якого столу. Хоча приготування здається простим, ідеальний бульйон вимагає уваги та правильного підбору інгредієнтів, передають Патріоти України. Основні правила:. Три способи приготування:. Бульйон можна пода...
Картопля - корисний і універсальний продукт, але що робити, якщо вона проросла? Дієтологи пояснюють, що не кожен паросток робить картоплю небезпечною, передають Патріоти України. Основні правила:. Накопичення шкідливих сполук найбільше біля паростків, ...