Це просто вау! Омлетний торт з овочами й сиром, який підійде і на святковий стіл

Така страва відмінно підійде на святковий стіл в якості закусочного торта, а також її можна приготувати для всієї родини на сніданок, передають Патріоти України.

Що може бути простіше і смачніше, ніж посмажити на сніданок омлет? Правда, якщо готувати цю улюблену багатьма страву щодня, то вона може швидко набриднути. Але тільки якщо ви не знаєте, як, додавши просту начинку, перетворити звичайний омлет в повноцінне — красиве і ситне частування для всієї родини. Такий оригінальний торт-омлет можна змінювати і вдосконалювати як завгодно.

Необхідні інгредієнти для тіста:

  • Яйця — 12 шт.
  • Борошно — 250 г
  • Кисломолочний сир — 250 г
  • Сіль, перець — за смаком

Для начинки:

  • Червоний солодкий перець
  • Жовтий солодкий перець
  • Печериці
  • Шпинат (можна купити заморожений продукт або обсмажити свіжий шпинат)
  • Кисломолочний сир
  • Солоні огірки
  • Твердий сир (в ідеалі, різних сортів)
  • Моцарела
  • Мускатний горіх
  • Шматочки бекону
  • Зелена цибуля

Як приготувати омлетний торт з овочами і сиром:

  1. Замішуємо тісто з яєць, борошна та кисломолочного сиру. Приправляємо сіллю і перцем.
  2. Для першої начинки змішуємо обсмажений шпинат з кисломолочним сиром або додаємо в нього трохи вершків. Наливаємо приблизно шосту частину тіста на сковороду і, коли млинець просмажиться з одного боку, кладемо на нього шар шпинату. Приправляємо мускатним горіхом і, накривши кришкою, обсмажуємо до готовності. Готовий млинець посипаємо моцарелою.
  3. Готуємо наступний шар: наливаємо тісто на сковороду, а в якості начинки додаємо шматочки жовтого солодкого перцю. Готовий млинець посипаємо сиром одного сорту і кладемо поверх першого.
  4. Для третього шару у нас є начинка з шматочків печериць — додаємо їх прямо в тісто на сковороді. А коли млинець готовий, посипаємо сиром — краще взяти сир іншого сорту, а не той, що був в пункті 3.
  5. В четвертий млинець додаємо шматочки солоних огірків, а потім посипаємо його моцарелою. І не забуваємо складати шари один на одного рівною стопкою.
  6. Наступний шар робимо з шматочками червоного перцю і сиром.
  7. Нарешті, готуємо останній млинець — вже без начинки — і кладемо поверх інших. Посипаємо його залишками сиру і додаємо шматочки бекону.
  8. Закріплюємо всі млинці шпажками і ставимо в розігріту до 175 градусів духовку на 25 хвилин.

Приємного апетиту.

Джерело: Ukr.Media

Ефект приємно здивує! ТОП-9 продуктів на сніданок, які зроблять день продуктивним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:44

Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...

Є секрет! Як приготувати буряк для вінегрету, щоб він став вдвічі смачнішим

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:09

В багатьох салатах використовують буряк. Він має приємну текстуру, досить нейтральний смак коренеплоду та добре поєднується з іншими інгредієнтами. Найчастіше згадують про «Оселедець під шубою» та «Вінегрет». Ще можна приготувати буряк з бринзою, кунжу...