Це псує смак страви: ТОП-4 помилки при варінні макаронів, яких припускаються всі

Помилка перша

Можна взяти занадто мало води для варіння, тоді вироби точно злипатимуться, почнуть прилипати до стінок каструлі. Оптимальна кількість – літр води на 100 г продукту.

Помилка друга

Макарони — це продукт, який дуже легко пересолити. І тут є "золота" пропорція — на кожні 100 г продукту, а значить, і на кожен літр води під час варіння, можна брати до 5 грамів солі. Додавати сіль найкраще у момент, коли вода починає закипати.

Помилка третя

Вона стосується режиму перемішування. Макарони необхідно періодично перемішувати у процесі варіння. особливо спочатку — у перші дві хвилини приготування перемішати гарнір потрібно 2-3 рази, щоб він точно не злипся.

Помилка четверта

Багато хто вважає за правильне додавати у макарони олію під час варіння. Це буцімто повинно запобігти злипанню виробів, але на ділі така процедура не має жодного сенсу — ви отримаєте жирну плівку на макаронах, яка завадить виробу просолюватись. Куди краще додати трохи олії вже після того, як ви зіллєте воду.

Психологічний тест: Оберіть двері на малюнку і дізнайтесь, як ви ухвалюєте рішення

вівторок, 2 грудень 2025, 13:10

Візуальні тести, де потрібно обрати зображення або інтуїтивно відреагувати на картинку, дозволяють швидко й ненав’язливо торкнутися теми самопізнання. Хоч вони й не можуть замінити професійну психодіагностику, проте допомагають задуматися над своїми си...

Не будуть злипатися: Ось у якій воді, скільки і як правильно варити спагеті

вівторок, 2 грудень 2025, 12:45

Спагеті - одна з найпростіших і найшвидших у приготуванні страв. Готувати їх можна з олією, спеціями, соусами. Але, дуже важливо знати, як їх правильно варити і скільки хвилин, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, ...