Можна взяти занадто мало води для варіння, тоді вироби точно злипатимуться, почнуть прилипати до стінок каструлі. Оптимальна кількість – літр води на 100 г продукту.
Макарони — це продукт, який дуже легко пересолити. І тут є "золота" пропорція — на кожні 100 г продукту, а значить, і на кожен літр води під час варіння, можна брати до 5 грамів солі. Додавати сіль найкраще у момент, коли вода починає закипати.
Вона стосується режиму перемішування. Макарони необхідно періодично перемішувати у процесі варіння. особливо спочатку — у перші дві хвилини приготування перемішати гарнір потрібно 2-3 рази, щоб він точно не злипся.
Багато хто вважає за правильне додавати у макарони олію під час варіння. Це буцімто повинно запобігти злипанню виробів, але на ділі така процедура не має жодного сенсу — ви отримаєте жирну плівку на макаронах, яка завадить виробу просолюватись. Куди краще додати трохи олії вже після того, як ви зіллєте воду.
Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...
Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...