Всесвітньо відомий британський кухар-мільйонер Джеймі Олівер поділився секретом приготування смачної смаженої картоплі. Ресторатор запевняє, що ви опинитеся в раю, спробувавши приготовану за його рецептом страву. Про це пише Daily Express, зазначають Патріоти України.
Цікаво, що картопля фрі, яку подають разом з рибою (Fish and Chips), є традиційною британською стравою. Джеймі вирішив розгулятися і приготувати частування відразу для десяти гостей.
Спочатку очистіть картоплю, щоб вона залишалася цілою і в ідеалі приблизно одного розміру. Проваріть її в киплячій підсоленій воді протягом 15 хвилин. Злийте на друшляк і дайте висохнути на пару хвилин.
Злегка струсіть друшляк, щоб краї картоплі "вспушилися", і ви отримаєте максимальну площу поверхні для отримання хрусткої скоринки під час смаження. Покладіть гусячий жир або масло в найбільше деко для смаження.
Всипте картоплю, додайте дрібку морської солі і чорного перцю, потім перемішайте і розкладіть одним досить щільним рівним шаром, але з невеликими проміжками між бульбами.Накрийте кришкою і поставте на ніч в холодильник.
Потім попередньо розігрійте духовку до 180 градусів. Додайте на деко неочищені і злегка роздавлені зубчики часнику. Потім запікайте протягом години поки картопля не стане хрусткою і золотистою. Вийміть деко з духовки.
Обірвіть листя шавлії і додайте в них трохи оливкової олії. Посипте картоплю шавлією і запікайте ще 20-25 хвилин або до золотистого кольору. "Це рай! Ви навіть можете подати її в ресторані саму по собі, вона така смачна", - говорить Джеймі.
46-річний Джеймі Олівер доводить, що справа, яку любиш всім серцем, може зробити тебе не тільки знаменитим, але і казково багатим
Англійський кухар, ресторатор, телеведучий, популяризатор домашньої кулінарії та здорового харчування, автор відомих книг з кулінарії володіє ресторанами по всьому світу. Статок Джеймі Олівера і його дружини оцінюється в 150 млн фунтів стерлінгів.
Крім того Джеймі вже більше двадцяти років одружений на моделі Джульєт "Джулс" Нортон, з якою виховує п'ятьох дітей.
Насправді, невеликі коливання маси тіла – це цілком природне і фізіологічне явище. Воно не є свідченням провалу чи регресу. Вага змінюється щодня під впливом десятків чинників – від вмісту води в організмі до стану травлення чи інтенсивності фізичних н...
Травень – захопливий час для садівників, оскільки полуниця починає плодоносити, але зелені ягоди можуть привабити слимаків, які хочуть поласувати вашим урожаєм, передають Патріоти України. Слимаків приваблює м’яке листя, яке легко їсти, та солодкі плод...