Всесвітньо відомий британський кухар-мільйонер Джеймі Олівер поділився секретом приготування смачної смаженої картоплі. Ресторатор запевняє, що ви опинитеся в раю, спробувавши приготовану за його рецептом страву. Про це пише Daily Express, зазначають Патріоти України.
Цікаво, що картопля фрі, яку подають разом з рибою (Fish and Chips), є традиційною британською стравою. Джеймі вирішив розгулятися і приготувати частування відразу для десяти гостей.
Спочатку очистіть картоплю, щоб вона залишалася цілою і в ідеалі приблизно одного розміру. Проваріть її в киплячій підсоленій воді протягом 15 хвилин. Злийте на друшляк і дайте висохнути на пару хвилин.
Злегка струсіть друшляк, щоб краї картоплі "вспушилися", і ви отримаєте максимальну площу поверхні для отримання хрусткої скоринки під час смаження. Покладіть гусячий жир або масло в найбільше деко для смаження.
Всипте картоплю, додайте дрібку морської солі і чорного перцю, потім перемішайте і розкладіть одним досить щільним рівним шаром, але з невеликими проміжками між бульбами.Накрийте кришкою і поставте на ніч в холодильник.
Потім попередньо розігрійте духовку до 180 градусів. Додайте на деко неочищені і злегка роздавлені зубчики часнику. Потім запікайте протягом години поки картопля не стане хрусткою і золотистою. Вийміть деко з духовки.
Обірвіть листя шавлії і додайте в них трохи оливкової олії. Посипте картоплю шавлією і запікайте ще 20-25 хвилин або до золотистого кольору. "Це рай! Ви навіть можете подати її в ресторані саму по собі, вона така смачна", - говорить Джеймі.
46-річний Джеймі Олівер доводить, що справа, яку любиш всім серцем, може зробити тебе не тільки знаменитим, але і казково багатим
Англійський кухар, ресторатор, телеведучий, популяризатор домашньої кулінарії та здорового харчування, автор відомих книг з кулінарії володіє ресторанами по всьому світу. Статок Джеймі Олівера і його дружини оцінюється в 150 млн фунтів стерлінгів.
Крім того Джеймі вже більше двадцяти років одружений на моделі Джульєт "Джулс" Нортон, з якою виховує п'ятьох дітей.
Медики попереджають: навіть звичні продукти можуть стати причиною головного болю або мігрені. Найчастіше напад провокують витримані сири, шоколад, червоне вино, ковбаси та фастфуд, передають Патріоти України. За словами дієтологів, у витриманих сирах (...
Ви помічали, що вранці ваші вікна покриті крапельками конденсату? Це не лише псує вигляд кімнати, а й може призвести до плісняви та неприємного запаху. Ось кілька ефективних способів, які допоможуть уникнути проблем, передають Патріоти України. Конденс...