Це реально працює! Сім порад, щоб прибрати конденсат у будинку взимку

Взимку у багатьох будинках може виникати пліснява. Нерідко грибок розвивається через конденсат на вікнах. З цією проблемою зазвичай стикаються в житлах, де немає достатньої вентиляції, а рівень вологості занадто високий. Однак є способи запобігти появі конденсату навіть без використання дорогих хімічних засобів, передають Патріоти України.

Рекомендації, які допоможуть позбавитися конденсату в будинку взимку, дав експерт з інтер’єру Оуен Уітлок у матеріалі Express. Його поради включають невеликі зміни деяких наших звичок та застосування натуральних продуктів. Якщо дотримуватись ряду правил, то, за його словами, вам вдасться прибрати конденсацію на вікнах.

Поради експерта, щоб побороти конденсат на вікнах у холодну пору року:

  • Харчова сода або сіль. Просто наповніть невелику миску содою чи сіллю та поставте на підвіконня. Згодом ви помітите, що речовина затвердіє, поглинаючи вологу. Коли це станеться, замініть свіжим інгредієнтом.
  • Мікрофібра. Щоранку витирайте вологу навколо віконної рами, використовуючи тканину з мікрофібри. Це допоможе запобігти перетворенню надмірної вологи на плісняву.
  • Душ — коротший і прохолодніший. Скоротіть час прийняття душ і замість гарячої води використовуйте прохолоднішу. Після душу залиште двері та вікна ванної кімнати відкритими на півгодини, щоб збільшити приплив повітря.
  • Рослини. Прикрасьте будинок вологопоглинальними кімнатними рослинами. Це не тільки хороший спосіб запобігти утворенню конденсату, але й покращити зовнішній вигляд кімнати. Наприклад, це може бути мирна лілія чи англійський плющ.
  • Оцет. Якщо ви помітили утворення цвілі, за допомогою натурального засобу приберіть спори грибка. Перелийте оцет у пульверизатор, розбавте водою та розпорошіть на забруднене місце. Залишіть на годину. Очистіть і протріть ганчіркою.
  • Провітрювання. Час від часу відкривайте вікна у будинку, щоб впустити свіже повітря. Якщо у вікнах є вентиляційні отвори, відкрийте їх, щоб забезпечити вентиляцію і знизити ризик утворення конденсату без втрати надмірної кількості тепла.
  • Осушувач. Якщо нічого не допомагає, інвестуйте в осушувач повітря, щоб позбавитися зайвої вологи в будинку.

А ви це знали? Досвідчені господині розповіли, навіщо класти у воду для варіння яєць сірники

четвер, 18 квітень 2024, 11:12

Яйця - це доступний та корисний продукт, який має бути в раціоні для підтримки здоров’я. Найпростіший варіант їх приготування - варіння, передають Патріоти України. Досвідчені кулінари при цьому кладуть у воду сірники, доки яйця варяться. Але це може з...

Названо час доби, який найбільш стресовий: Як зменшити напруження

четвер, 18 квітень 2024, 10:44

Стрес, тривоги та напруження супроводжують нас щодня. Важливо вміти відволікатися від щоденних турбот, щоб мінімізувати шкідливий вплив стресу на здоров’я. Нещодавно дослідники виявили, що є певний час доби, у який більшість людей відчувають максимальн...