Це шалено смачно! Десерт з яблук у сирному тісті - обов'язково приготуйте

Які ж ці яблука в сирному тісті ніжні, ароматні, смачненькі - спробувавши один такий пиріжок, ви вже не зупинитеся, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • сир (жирність 5%) — 300 г.
  • борошно — 200 г. (10 ст. л.)
  • вершкове масло (холодне) — 200 г.
  • розпушувач — 8 м (1 ч. л.)
  • сіль — щіпка

начинка:

  • яблука (середніх розмірів) — 6 шт.
  • цукор — 50 г. (2,5 ст. л. без гірки)
  • кориця — 8 г (1 ч. л.)

для декору:

  • цукрова пудра

Приготування

1. Змішуємо борошно, розпушувач, щіпку солі і перемішуємо. Додаємо холодне вершкове масло, попередньо порізавши його на невеликі кубики. Розминаємо пальчиками до стану крихти. Сюди ж відправляємо сир і вимішуємо тісто. Нехай вас не бентежить що видно сир, все в порядку, борошно додавати не потрібно. Збираємо в коржик товщиною приблизно 2 см, обмотуємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник, мінімум на одну годину.

2. Очищаємо яблука від шкірки, розрізаємо на дольки і очищаємо від насіння. Цукор з'єднуємо з корицею, перемішуємо, обвалюємо четвертинки яблук і перекладаємо в миску.

3. Дістаємо тісто з холодильника, беремо одну четверту частину, посипаємо борошном стіл і розкачуємо тісто до товщини приблизно пів сантиметра. Формочкою або склянкою діаметром 8 сантиметрів вирізаємо кола з цього тесту. Кожне коло трохи розкачуємо в овал. Кладемо шматочок яблука і скріплюємо, виходить човник. Розкладаємо на деко застелене пергаментом.

4. Відправляємо деко в розігріту до 180 градусів духовку з конвекцією приблизно на 18 максимум 20 хвилин.

5. Готові теплі яблука обвалюємо в тонкому шарі цукрової пудри.

Подробиці дивіться в короткому відео.

Смачного!

Джерело: Ukr.Media

Як приготувати ідеальне картопляне пюре - секрети найсмачнішого гарніру

неділя, 5 травень 2024, 8:12

Розповідаємо, як приготувати ніжне картопляне пюре в домашніх умовах, якими хитрощами користуються кухарі, і що додати до картоплі, щоб отримати неповторний гарнір. Картопляне пюре – універсальний гарнір, який подобається і дорослим, і дітям. Він особл...

От у чому секрет! Як варити яйця, щоб шкарлупа знімалася за 5 секунд

неділя, 5 травень 2024, 7:13

Здавалося б, зварити яйця досить проста справа. Але іноді шкарлупа там прилипає, щоб знімається разом із білком. Щоб цього не було, просто запам’ятайте золоте правило господинь, передають Патріоти України. Яйця люблять контраст температур. Так, сирі яй...