Це ще й дуже смачно! Названо неочікуваний продукт, який рятує серце від хвороб

Цей продукт стане незамінним помічником для поліпшення здоров'я серця і зниження ризику серцево-судинних захворювань, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Це чорний шоколад, який містить флавоноїди – сполуки, що мають антиоксидантні властивості. Саме вони допомагають знижувати рівень «поганого» холестерину, поліпшують кровоток і підвищують еластичність судин. Якщо регулярно, але помірно вживати смаколик, можна стабілізувати високий артеріальний тиск і налагодити роботу серця й судин.

Рекомендовано вживати шоколад із умістом какао не менше 70%, від цього продукту можна отримати максимальну користь для здоров’я. Слід зауважити, що шоколад – висококалорійний продукт, тому його треба вживати в помірній кількості, не більше 37 грамів на день.

Яка ще користь чорного шоколаду для здоров’я

  • Допомагає схуднути. Американські вчені вважають, що трохи чорного шоколаду за 15 хвилин до їди допомагає знизити відчуття голоду аж на 50 відсотків. Це відбувається тому, що чорний шоколад сприяє виробітку гормонів, які відповідають за ситість організму.
  • Покращує роботу мозку. Ті ж самі флавоноїди, які містяться в чорному шоколаді, активують роботу мозку, що покращує когнітивні функції та зміцнює пам’ять. За даними досліджень, однією з причин цього може бути те, що флавоноїди збільшують приплив крові до мозку.
  • Дає заряд енергії. Чорний шоколад цілком може замінити ранкову каву, якщо вам, наприклад, не можна її вживати. У ста грамах продукту міститься 43 мг кофеїну.

Ці сніданки захищають від раку - правда, яку нам ніхто не казав

четвер, 11 вересень 2025, 23:10

Відомий педіатр доктор Джозеф Салхаб попереджає: рак кишечника може підкрадатися безсимптомно, але прості зміни в раціоні допоможуть знизити ризики. У відео, яке набрало понад 1,4 мільйона переглядів в Instagram, він поділився порадами, як за допомогою...

Ці продукти творять дива! Що їсти, щоб знизити цукор в крові

четвер, 11 вересень 2025, 18:51

Рівень цукру в крові може сильно коливатися. Проте існує певна поживна речовина, яка здатна стабілізувати ці коливання. Це, можливо, вас здивує, але йдеться про клітковину. Саме вона відіграє ключову роль у регулюванні рівня глюкози в крові, передають ...